С подписването на указа за назначаване на служебния кабинет на

...
С подписването на указа за назначаване на служебния кабинет на
Коментари Харесай

Според Румен Радев днес е сложен краят на един провален политически експеримент

С подписването на указа за назначение на служебния кабинет на Димитър Главчев е комплициран краят на " един провален политически опит ", като какъвто президентът Румен Радев дефинира държавното управление на Николай Денков.

Държавният глава напомни пред публицисти в Народното събрание, че предишното лято прикани Денков да не осъществя кабинета. Според него ротацията на министър председателите и рухването на постоянното държавно управление се дължи на " славолюбие и изгода ".

Румен Радев за следващ път се разграничи от служебния кабинет и разгласи, че цялата отговорност е на Димитър Главчев и на Народното събрание. Той отговори и на апелите на " Продължаваме промяната - Демократична България " да не подписва указа за назначение на държавното управление, което съгласно него би било в прорез с конституцията.

" Ако аз трябваше да назначавам това държавно управление, аз да дефинирам, аз нямаше да оставя Калин Стоянов за министър. За разлика от кабинета " Денков " - нямаше и да го назнача ", заключи президентът.

Служебното държавно управление одобри властта от кабинета " Денков - Габриел ".

Николай Денков увери служебни министър председател Димитър Главчев, че постоянното държавно управление е работило до последния миг по управническата си стратегия. " Най-трудната задача пред Вас е да осигурите почтени избори ", сподели Денков и уточни, че обезпечаването на машинното гласоподаване и делът на невалидните бюлетини са сигурни знаци до каква степен изборите са били такива.

Димитър Главчев уточни, че държавното управление би трябвало да е поръчител за непоклатимост и съобщи, че държавността не може да бъде пленник на партийни упоритости и стремежи. " Няма да разреша да бъда замесен в предизборни пристрастености ", даде обещание Главчев.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР