С подписания от президента указ завършва процедурата по освобождаване на

...
С подписания от президента указ завършва процедурата по освобождаване на
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Редно е ВСС да определи за и. д. друг прокурор, различен от заместниците на Гешев

„ С подписания от президента декрет приключва процедурата по освобождение на Иван Гешев. Висш съдебен съвет би трябвало да дефинира изпълняващ длъжността основен прокурор, подобен би трябвало да е прокурор “, сподели пред Българска национална телевизия Атанаска Дишева, член на Висш съдебен съвет от съдийската квота. Тя е гласувала за предварително освобождение на основния прокурор и поддържа тезата, че процедурата е била в сходство със закона.

„ Когато става въпрос за избор на основен прокурор, т.е. за титуляр на длъжността, той може да не е настоящ прокурор, имали сме такива случаи, единствено че изпълняващ длъжността не може да бъде друг от настоящ прокурор, аз персонално считам, че би трябвало да бъде прокурор от ВКП. Считам, че е редно Висш съдебен съвет да дефинира за изпълняващ длъжността различен прокурор, друг от неговите (на Иван Гешев) заместници “, съобщи Атанаска Дишева.

Тя изрази подозрение, че ще се яви доброволец, който да застане на този пост поради метода, по който е структурирана прокуратурата и с оглед голямото въздействие на Гешев измежду прокурорите. Не може този пост да остане незает, чака се евентуално нов конфликт във Висш съдебен съвет.

Съдия Дишева се спря и на процедурата за премахване на основния прокурор, като беше безапелационна, че решението не е било взето бързо.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР