С подкрепата си за избор на председател на парламента БСП

...
С подкрепата си за избор на председател на парламента БСП
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Работата на служебното правителство е да произведе избори, а не да се меси в работата на партиите 

С поддръжката си за избор на ръководител на Народното събрание Българска социалистическа партия доказахме, че мислим за бъдещето на България

„ Всички бяхме очевидци на това, което се разигра в Народното събрание три дни – водеха се договаряния, имаше разнообразни разновидности за ръководител на Народно събрание, само че в последна сметка Българска социалистическа партия зае държавническата позиция. С поддръжката си за избор на ръководител Българска социалистическа партия доказахме, че мислим за бъдещето на България. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Вяра Емилова в ефира на Euronews и добави, че без ръководител и работещ парламент, не може да се пристъпи към приемането на бюджета, както и на законите по Плана за възобновяване и резистентност.„

По думите на Вяра Емилова от левицата са дали своят вот за най-възрастния депутат да стане ръководител на Народно събрание, а не за предложение на ГЕРБ. „ Българска социалистическа партия имаме безапелационна позиция във връзка с първия мандат – няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “. Щом се сформира държавно управление, в случай че има импортирани законопроекти по избрани политики, които касаят бъдещето на България, тогава са вероятни да проведем някакви диалози. Но с мандата на тези три политически сили ние имаме решение на Национален съвет и на Конгрес. Няма по какъв начин откакто 12 години си се борил против политиката на избрана политическа мощ, в този момент внезапно да застанеш до нея и да подкрепяш държавното управление ѝ “, категоричен е секретарят на ПГ.

По отношение работата на Народното заседание Емилова изясни, че в утрешния ден следва чуване на финансовия министър, с което да стане ясна рамката на бюджета, както и какво следва оттук-нататък. „ Много е значимо структурирането на комисиите, сигурно обществената комисия е наш приоритет “, сподели още тя.

Вяра Емилова разяснява взаимоотношенията сред Българска социалистическа партия и “Продължаваме смяната “: „ Не става въпрос за прехвърчане на искри, а за политики. В политиката е най-важно да си кардинален, ние няколко пъти дадохме сигнал към Политическа партия, че елементи от тяхното държание граничи с съдружната нравственос. Това включва и провеждането на акцията, в която Политическа партия напълно иззеха политиките на Българска социалистическа партия “, заяви тя и добави, че увеличените пенсии и майчински е лява политика, за която левицата  работи близо 6 години. „ Не е колегиално, само че ние не ги упрекваме в тежки грехове, нямаме възбрана от Националния съвет да не поддържаме тяхно държавно управление. Оттук нататък е въпрос на договаряния “, добави тя във връзка с втория мандат.

Третият мандат се дава по преценка на президента, и в случай че той бъде връчен на Българска социалистическа партия, от левицата ще се опитат да сформират държавно управление. За взаимоотношенията сред двете институции Вяра Емилова изясни: „ Не бих споделила, че това е воюване с Президентството. Важно е да има добър разговор сред институциите и всяка институция да може да се простира в границите на пълномощията си. Изпратили сме и писмо до Румен Радев, защото през вчерашния ден имаше изказвания от служебни министри, касаещи работата на Българска социалистическа партия. Работата на служебния кабинет е да създаде избори и аз мисля, че това е свършено.Тази престрелка не води до нищо положително. Весела Лечева е коментирала работата на парламентарната ни група, не мисля, че това е редно “, изясни тя.

„ Още като гласувахме за ръководител на Народно събрание казахме, че може да има изявления от вида “коалиция за хартиената бюлетина “. Все едно ние да кажем в идващите дни, че ще има “коалиция на войната “ за тези, които желаят да поддържат оръжия за Украйна “, съобщи социалистът и добави: „ Българска социалистическа партия защитаваше напълно машинния избор и направи и невъзможното той да бъде действителен. Във времето той изигра своята роля, само че главният ни претекст в този момент е, че по-възрастното население поради боязън и позор от машините, не излизат да гласоподават “, уточни Вяра Емилова като претекст за въвеждането на смесено гласоподаване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР