С подкрепата на почетния консул на Украйна в Бургас Димитър

...
С подкрепата на почетния консул на Украйна в Бургас Димитър
Коментари Харесай

Празничен декември за украинската общност в Бургас

С поддръжката на почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов самодейностите провеждат Сдружение „ Диаспора Украйна ” и „ Българския център за славянска просвета и духовно развиване

За украинската общественост в Бургас декември е изпълнен с вълнуващи прекарвания. В навечерието на коледните празници надалеч от домовете си украинците намират сили да устояват на провокациите и да си пожелават мир, наслада и естетика. 

С поддръжката на почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов самодейностите провеждат Сдружение „ Диаспора Украйна ” и „ Българския център за славянска просвета и духовно развиване.

На 9 декември в Младежкия дом бе проведена креативна вечер на Анатолий Демянчук – стихотворец и композитор, член на литераторите на Украйна. На събитието, озаглавено „ Есенният момент на живота ми ”, участва Диана Саватева, заместник-кмет по просвета и вероизповедания в Община Бургас.

С поезията и с музиката си Анатолий Демянчук освен ни обогатява, той ни подарява вълнуващи прекарвания. Тази вечер е още една опция да се радваме на хубостта, която той основава, написа Димитър Караненов в приветственият си адрес, прочетен от секретаря на Почетното украинско консулство Лариса Михалева.

На 16 декември в Младежкия културен център бе проведен и Фестивал на зимните празници, съпроводен с  благотворителен панаир – галерия. Сред специфичните посетители на събитието бе заместник-кмета по „ Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “ господин Михаил Ненов.

В програмата се включиха групи и реализатори в разнообразни жанрове на украинското изкуство и националните малцинства на Украйна. Художествена галерия „ Магията на природата ” подредиха младите възпитаници на Олга Друмова, а на най-малките Дядо Коледа и Снежанка донесоха дарове и подариха вяра.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР