С подкрепата на италианската компания Dynamiq, дизайнерското студио Studio F.A

...
С подкрепата на италианската компания Dynamiq, дизайнерското студио Studio F.A
Коментари Харесай

Как изглежда луксът от Porsche на вода

С поддръжката на италианската компания Dynamiq, дизайнерското студио Studio F.A Porsche показа хибридна яхта клас разкош GTT 115 (Grand Turismo Transatlantic).

По думите на основателите й, тя е предопределена за феновете на коли, които слагат преди всичко скоростта и стила.

Яхтата е дълга 35 метра. Тя е в сиво, с помощта на което се асоциира с колите на Porsche. Екстериорът на плавателния съд е дело на автомобилни дизайнери, които са въодушевени от стилистичните решения на електрическия автомобил Mission E.

Ако би трябвало да приказваме за интериора, то той е основан на фирмените детайли на Porsche. В частност, яхтата разполага с мека мебел в жанр спортни кресла, карбоново влакно и истинска направа.

Съдът се състои от няколко каюти, трапезария, кухня, всекидневна, спа и даже басейн. Яхтата е планувана за 6-членен екипаж и 6 посетители.



Оборудвана е с два дизелови мотори V12 с мощ 1650 к.с. В случай на нужда могат да бъдат конфигурирани два спомагателни електромотора с генератори. Така яхтата става с хибридно задвижване.

GTT 115 е единствената яхта в света, оборудвана с подводно крило Hull Vane. То обезпечава по-висока устойчвост на плавателния съд и намалява разхода на гориво. Яхтата може да развива оптималната скорост от 39 км/ч.



Porsche ще построи единствено 7 такива морски съда, които ще костват всеки по 16 млн. $.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР