С подкрепата на Евроджъст и Европол, Районната и Окръжната прокуратура

...
С подкрепата на Евроджъст и Европол, Районната и Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Мрежа за трафик на хора е неутрализирана на територията на България и Германия

С поддръжката на Евроджъст и Европол, Районната и Окръжната прокуратура в Добрич взаимно с ГДБОП, полицията и прокуратурата на гр. Хейлброн, Германия, са подхванали дейности против проведена незаконна група за трафик на хора за полова употреба, оповестиха от Прокуратурата.

По време на взаимна интервенция на 04.05.2023 година са арестувани 5 лица и са осъществени 8 претърсвания.

През лятото на 2022 година в България са подадени тъжби от лица, потърпевши от трафик на хора за полова употреба. Образувано е досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура-Добрич. По линия на интернационалното съдействие е сбъднат контакт с немската полиция и прокуратура.



Разследването на незаконната мрежа в Германия стартира през 2022 година Установени са две проведени незаконни групи от български жители, които били във омраза между тях. В хода на следствието са събрани данни за държане на лица в наложително послушание, нанасяне на телесни повреди в резултат на физически тормоз, склоняване към проституция и трафик на опиати (кокаин). Заподозрените набелязвани и набирали уязвими български дами, които били превозени до Германия и принуждавани да проституират.



След извършени срещи в Европол и Евроджъст са съгласувани дейностите на двете страни за продължение на следствието и откриване на незаконната активност на лицата. Постигнато е единодушие за изпращане на Европейска заповед за следствие.

По време на взаимната интервенция на територията на България са осъществени пет претърсвания и е арестуван един обвинен. На територията на Германия са извършени три претърсвания и са арестувани 4 лица. При претърсванията са открити и конфискувани разнообразни движимости и предмети, измежду тях мобилни телефони, портативни компютри, незаконни покер машини, хладно оръжие, пари и голям брой златни украшения. На разпознатите жертви на незаконната активност е препоръчана протекция и помощ.

Снимки: Прокуратура на Република България





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР