С подкрепата на 162-ма депутати Народното събрание одобри решение(link is

...
С подкрепата на 162-ма депутати Народното събрание одобри решение(link is
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Купуваме още 8 самолета F-16

С поддръжката на 162-ма депутати Народното събрание утвърди решение(link is external), с което се разрешава закупуването на 8 спомагателни бойни самолета от вида F-16 Block 70.

В изгода на бъдещата договорка гласоподаваха групите на ГЕРБ-СДС, Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и БВ. Против бяха 49 депутати, а 11 се въздържаха. Повечето бяха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Десет от въздържалите се обаче бяха от Политическа партия, а един беше срещу решението. Дисидент имаше и в редиците на левицата - един от депутатите й се въздържа.

Решението беше импортирано от служебното държавно управление на президента Румен Радев, който ревниво пази договорката с аргумента, че е сложено на карта оцеляването на българската военна авиация.

Нашата страна към този момент закупи и заплати 8 американски изтребителя F-16 Block 70. Доставката им ще се забави. От служебното държавно управление и президентството упорстват да се пристъпи към покупката на още 8 самолета, с цел да можем да окомплектоваме една цялостна ескадрила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР