С почерпка баклава дойдоха от ДПС при Румен Радев за

...
С почерпка баклава дойдоха от ДПС при Румен Радев за
Коментари Харесай

Радев пожела на ДПС да влезе във властта

С почерпка саралия пристигнаха от Движение за права и свободи при Румен Радев за Шекер Байрам. Държавният глава пък си спомни една от срещите с Мустафа Карадайъ, когато водачът на партията пристигнал с таблица с прогнози за изборните резултати и когато предсказал, че смяна и след следващите избори няма да има. Оказахте се прав, отдаде самопризнание на водача на Движение за права и свободи президентът.

Радев регистрира, че в акцията партията заложила на потребността от разговор. Каква е оценката на партията за политическата обстановка и за сформиране на държавно управление, изиска да разбере той. Предизвикателствата пред този парламент и президентската институция са огромни, регистрира още Румен Радев. Той предизвести, че би трябвало да се одобряват значими закони и бюджетът на страната. Според президента Народното събрание върви по две успоредни писти - едната е съставянето на постоянно държавно управление, а другата е приемането на значимите за страната закони. Дължината на втората писта зависела от дължината на първата писта. Президентът регистрира риска да няма постоянен кабинет и риска за икономическата непоклатимост в страната. Ще се веселя, в случай че най-сетне се сформира държавно управление, сподели Румен Радев. Какви са изискванията Движение за права и свободи да мине от позицията на съпротива към градивен фактор в Народното събрание, попита президентът. Той регистрира ролята на партията при приемането на бюджет и попита какъв период съгласно тях ще е необходим, с цел да се одобри макрорамката.

Лидерът на Движение за права и свободи стартира изявлението си още веднъж в празничната тема, разтълкувайки, че за мюсюлманите днешният ден е знак на опрощението.

Избирателят е умен, а гласоподавателите не овластявали никого да ръководи еднолично. Хората имат доста проблеми, а точно с хората Движение за права и свободи се пробвало да очертае проблемите - инфлацията, несъответстващи приходи. Партията ще се опита дневният ред на хората да бъде дневен ред на Народно събрание. Затова трябвало политиците да си дефинират ролята в обществото. Все още имало ненаучени уроци, съгласно Мустафа Карадайъ. Той подлага на критика първите две партии, че влезнали в полето на популизма, а по този начин се губело скъпо време. А в това време няма индивид на властта. Според него доста самоуверено би трябвало да се върви напред в решаването на проблемите. Все още мъчно можело да се надскочи персоналното и партийното его от страна на политиците, по мнението му. Още от 2016 призоваваме за нормалност в политиката, акцентира Карадайъ. Всичко можело да се случи с разсъдък. 3% недостиг съгласно нас е постижимо, счита той, само че въпросът бил в какъв период и на каква цена. Явно Движение за права и свободи би трябвало да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и Еврозоната, акцентира Мустафа Карадайъ и напомни, че при присъединяване на партията в ръководството страната е влезнала в Европейски Съюз и НАТО. С поучителен звук Карадайъ напомни, че точно с присъединяване и с помощта на Движение за права и свободи са признати и главните оперативни стратегии. Той очерта и позитивните макроикономически параметри, когато групировката е в ръководство. Това става с предвидима бизнес среда и вложения, по думите му. 60 милиарда лв. чакат в Брюксел да си напишем домашното, предизвести Карадайъ, а ние към момента нямаме безапелационни позиции като страна по избрани цели и политики. България доста незабавно би трябвало да си напише домашното ясно, изрично и с достолепие, настоя водачът на Движение за права и свободи и изиска да стартираме с усвояването на европейските средства. Пред вас стоят представители на една партия, която е показвала по какъв начин, похвали се Карадайъ и захапа партии, които в акцията се хвалели, че имало по какъв начин, само че пък потвърдили, че не знаят по какъв начин и не могат.

За да се вземат европейските средства, би трябвало да има постоянно държавно управление, съгласно Румен Радев. Той отбрани работата на служебното държавно управление. Надявам се вашата партия да способства за сформиране на постоянен кабинет, пожела Румен Радев.

Да не се закриват работни места, желае водачът на Движение за права и свободи. Карадайъ разкритикува, че до момента пристигналите евросредства не са стигнали до задачата си, на което президентът отговори с тезата, че страната е отишла при хората, при дребния и междинен бизнес. В момента се оформя едно болшинство от първите две политически сили, регистрира още веднъж Мустафа Карадайъ. Заради неналичието на разговор Движение за права и свободи и към този момент са съпротива, само че за тях по-голям бил моделът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР