С победен гол на Дуван Сапата в петата минута на

...
С победен гол на Дуван Сапата в петата минута на
Коментари Харесай

“Бомба” на Дуван Сапата даде настроение на Аталанта за дебюта в ШЛ

С надвит гол на Дуван Сапата в петата минута на добавеното време Аталанта надделя Дженоа с 2:1 като посетител в среща от 3-ия кръг на Серия “А”. Колумбиецът беше прецизен с мощен удар отвън наказателното поле, на който вратарят не съумя да се опълчи.

Малко преди този момент домакините бяха изравнили от дузпа посредством Доменико Кришито. Дуван създаде и първото попадение на бергамаските, откакто беше фаулиран за углавен удар, осъществен от Луис Муриел в 64-ата минута.

Това е втори триумф за Аталанта от второ посещение, с което тимът чака с въодушевление дебюта си в Шампионската лига. Там през идната седмица отборът гостува на Динамо (Загреб) в група, в която са още Манчестър Сити и Шахтьор (Донецк).

За Дженоа пък това е първо проваляне досега.

Аталанта игра по-добре и имаше множеството благоприятни условия, изключително преди почивката. През второто полувреме гостите съумяха да поведат, откакто Дуван Сапата беше фаулиран в наказателното поле от братовчед си Кристиан Сапата. Първоначално основният арбитър Микаел Фабри не видя фала, само че от ВАР му алармираха. След като прегледа запис на ситуацията, арбитърът уточни бялата точка. Муриел осъществя с лекост и тимът му поведе с 1:0.

В 78-ата Дуван излезе самичък против Йонуц Раду, само че стражът избави. Малко по-късно Робин Гозенс вкара за Аталанта, само че попадението вярно не беше прието поради засада на германеца.

Играчите на Дженоа преследваха точката и в 90-ата минута завоюваха дузпа, откакто Берат Джимсити препъна Кристиан Куаме. Опитният Кришито заложи на мощен удар в центъра на вратата и резултатът беше подравнен.

Домакините обаче не резервираха дисциплинираност до самия край, тъй като в добавеното време оставиха Дуван Сапата да стреля и да донесе трите точки за Аталанта.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Серия А 3 кръг, неделя 15 септември  Дженоа 1:2краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР