С победата си срещу Холгер Руне в три сета на

...
С победата си срещу Холгер Руне в три сета на
Коментари Харесай

Грандиозен рекорд за великия Новак Джокович

С успеха си против Холгер Руне в три сета на старта на шампионата на 8-те най-хубави в Торино, Новак Джокович ще приключи годината като номер 1 в международната класация за рекорден 8 път.

Освен това сърбинът ще стане първият тенисист в историята, който ще е прекарал над 400 седмици на върха в ранглистата. С триумфа в неделя той си обезпечи най-малко 406 седмици като номер 1. Втори в това отношение е Роджър Федерер с 310 седмици.

Джокович се трансформира и в най-възрастния тенисист, който си обезпечава първото място в ранглистата. В момента той е на 36 години и подобрява личния си връх отпреди две години.

" Винаги е било огромна цел за мен - да бъда номер 1 в света. След шампионатите от Големия шлем, това е най-важното. Да завърша годината като номер 1 в този стадий на кариерата ми е необикновено. В началото на годината не ми бе приоритет ", сподели Джокович.

" Това значи доста. Можеше да се види, че на корта имаше доста страсти. Можех да го усещам. Бях доста припрян да печеля днешния мач и да махна това напрежение от гърба си ", добави сърбинът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР