Закриването се очертава, тъй като враждуващите републиканци от Камарата на представителите напускат града

...
С по-малко от 10 дни до затварянето на правителството на
Коментари Харесай

С по-малко от 10 дни до затварянето на правителството на САЩ, усилията на републиканците в Конгреса да харчат средства се провалят за втори път тази седмица.

В знак на раздора в редиците на неговата партия, председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти каза, че някои „просто искат да изгорят цялото място“ .

Г-н Маккарти беше посочил по-рано Камарата на представителите ще работи през уикенда, но членовете бяха освободени в четвъртък.

Беше отстъпка, че все още няма достатъчно гласове, за да запазят светлините.

Федералните правителствени агенции изчерпват финансирането, одобрено от Конгреса когато фискалната година приключва в полунощ на 30 септември.

Какво е спиране на работата на правителството?

Контролираната от републиканците Камара трябва да одобри разходни мерки, които ще преминат през демократите -контролиран от Сената и да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Но нарастващото идеологическо разделение между умерените републиканци в Камарата на представителите и твърдо дясната фракция достигна връхната си точка, когато часовникът тиктака по-близо до крайния срок.

Последният, съставен от около половин дузина консервативни бунтовници, настоява за съкращаване на разходите и отхвърля повече финансиране за войната в Украйна .

Членовете на групата също са заплашили, че ще изгонят г-н Маккарти от кабинета на говорителя, ако прекъсне сделки, за да ги преодолее.

Кимвайки на тези искания, говорителят каза на NBC News в четвъртък, че Конгресът „няма време“ да посети украинския президент Володимир Зеленски, за да говори на съвместна сесия на Камарата на представителите и Сената.

Г-н Маккарти, който беше избран на поста през януари след 15 кръга на гласуване, имаше малко поле за грешка. Партията му има тънко мнозинство от девет места в Камарата на представителите, но няколко членове в момента отсъстват.

В сряда републиканците излязоха от тричасова среща при затворени врати врати с очевидно споразумение за разходна мярка от $1,5 трилиона (£1,2 трилиона), която включва гранично финансиране и ще създаде комисия за проучване на начини за справяне с националния дълг.

Как Норвегия изпреварва САЩ по разходи за Украйна

Това подтикна г-н Маккарти да продължи напред с ключов законопроект за разходите за отбрана, написан от неговите членове, усилие, целящо да изпрати съобщение, че хаосът в неговата група е приключил.

Но илюзията за консенсус се срина в четвъртък. Петима републиканци се обединиха с всички демократи, за да провалят законопроекта дори от преминаване към гласуване, което се случва за втори път в рамките на три дни.

„Това е цяло нова концепция за индивиди, които просто искат да изгорят цялото място“, оплака се г-н Маккарти пред репортери. „Не работи.“

На законодателите беше казано, че ще работят през уикенда, но след неуспешния вот бяха предупредени, че няма да се извършват повече дела тази седмица.

Няколко изразиха разочарование, че сега изглежда няма ясен път напред за финансиране на правителството.

„Републиканците в Камарата на представителите продължават да са в разгара на гражданска война", каза лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис.

„Това е гражданска война, която накърнява способността на Конгреса да върши бизнеса на американския народ и да решава проблемите от името на обикновените американци."

Усложняването на нещата за г-н Маккарти е, че лидерите в Сената от двете партии настояват за законопроект, който финансира правителството и изпраща повече пари на Украйна.

Това означава, че разпокъсаната конференция на републиканците в Камарата може да се наложи да приемат някои компромиси или някаква помощ от своите колеги от Демократическата партия, преди сметката за разходите да бъде изпратена на бюрото на президента Байдън.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР