С плакати в ръце и скандирания за по-добър живот, жители

...
С плакати в ръце и скандирания за по-добър живот, жители
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътя за Банско, засилено е полицейското присъствие в Пиринско

С плакати в ръце и викания за по-добър живот, поданици на общините Разлог и Банско излязоха на митинг и блокираха пътя за Банско.

Протестът потегли към 12 часа, само че не е ясно по кое време ще завърши. Гражданите оповестиха,че стачкуват против покачването на цената на водата в Пиринско, само че споделиха, че се солидаризират и с другите и с митингите в другите елементи на страната.

Ние жителите на Банско, Разлог и околията излизаме на митинг против системата. Нека дружно се обединим против непрестанното повишаване на битови услуги, като вода, гориво, налози и гражданска отговорност, подкрепим майките и техните деца в неравностойно състояние. Нека се надигнем против системата и покажем, че не може да ни смачка!, споделиха протестиращите.

Засега на Е-79 няма обсада, макар че се събират хора. Полиция и жандармерия е ситуирана в региона на основния път и следи за реда.

Засилено полицейско наличие има в целия район. Край полигона на Благоевград има близо 50 полицейски чиновници. Трафикът в посока София е извънредно натоварен. Протестиращите обявиха, че просто желаят да показват недоволството си от обстановката в България сега, само че евентуално няма да се стигне до обсада на основен път Е-79.

Припомяме, че за през днешния ден са ориентирани публични по-масови митинги със блокади на пътища в района на Разлог и Банско, както и на Сандански-Кулата.
 306d6d9e2b2a996aa08146c4b2fa87f4  440bbe843355a409ef2130711ac44c51  ce16296b35a1368b3e4a1bce25db6b0c
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР