С плакати срещу сделката за изтребителите F16 и по повод

...
С плакати срещу сделката за изтребителите F16 и по повод
Коментари Харесай

Привърженици на Възраждане демонстрираха несъгласие с договора за F16

С плакати против договорката за изтребителите F16 и във връзка абсурда с Национална агенция за приходите дребна група протестиращи, измежду които водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, демонстрираха пред Народното събрание поддръжка на президентското несъгласие и противоречие с ръководещото болшинство по време на повторния спор по ратификацията на контракта за изтребителите. По думите на Костадинов „ договорът за американските самолети, модел от 1968 година, е национално изменничество и не би трябвало да бъде сключван. Костадинов възрази, че „ ще ги платим на куп, без дори да е издигнат заводът за тяхното производство “ и то с „ контракт, в който имаме единствено отговорности и никакво право “.
„ Който счита, че е обикновено да се употребява публичния запас, с цел да се откупи настоящия министър ръководител на страната от американския президент, тъй като безусловно става дума за откуп или рушвет, както и да го назовем няма да сбъркаме, има своето право, само че и ние, които не мислим по този метод, имаме правото да сме тук “, съобщи Костадинов.
Той изясни слабото наличие на митинга с това, че бил импровизиран по негово известие във Фейсбук. Друго негово пояснение е „ провежданата към този момент 30 години агитация, че от българите нищо не зависи и каквото и да вършат нищо няма да се промени “.

„ Само за две седмици настоящето държавно управление първо ни загроби с 2-5 млн. лева, второ - пробва се да унищожи цялостен един бранш в страната с измислената свинска чума, трето – отстрани машинното гласоподаване като направи един мини държавен прелом, четвърто – спря опитите да бъде нараснало заплащането и помощите на фамилиите за второ и трето дете и така нататък “, заизрежда Костадинов. „ Тъй като голяма част от хората не имат вяра, че нещо от тях зависи, те одобряват всичко това с мъртвешко вцепенение и примирие, което може да не ни харесва, само че единственото, което можем да вършим е да се опитваме да събудим вярата в хората, показвайки им, че не всички са толкоз примирени, заспали и удовлетворени от протичащото се в страната “, добави той.
Костадинов изрази неразбиране от неналичието на наказания и отговорност за теча на данни от Национална агенция за приходите и абсурда към работа „ Военна информация “: „ Оказва се на процедура, че освен страната, само че и жителите нямат секрети. „ За страната е ясно – шпионират ни, ние самите сме си предали нашите ползи, само че да оставим безнаказано това, че персоналните данни на 5 млн. дейни жители - служащи и работодатели изтекоха в интернет без безусловно никакви санкции… „ Възраждане “ беше осъдена да заплати 10 000 лв. поради това, че един автограф от общо 5500, положени в подписка на „ Възраждане “ преди три години и половина е открит за неточно положен, посочи за съпоставяне той. „ Само за един автограф ни глобиха 10 000 лв., а тук приказваме за 5 млн. персонални данни – имена, банкови сметки, какво има в тези банкови сметки също по този начин, бизнеси, благосъстоятелност, всичко и … нещо да последва? Някой да пое отговорност? Не “, възрази Костадинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР