С плакати Оставка и Радев вън групичка протестираща посрещна президента

...
С плакати Оставка и Радев вън групичка протестираща посрещна президента
Коментари Харесай

Освиркаха президента в Пловдив, той призова кабинета да подкрепи оръжейната индустрия

С плакати " Оставка " и " Радев вън " групичка протестираща посрещна президента Румен Радев на влизане в пловдивския панаир, където се открива оръжейната галерия " Хемус 2020 ".

Кортежът на Радев мина около тях и влезе в изложбения център. На " Хемус 2020 " участваха вицепремиерът и министър на защита Красимир Каракачанов и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Държавният глава в словото си прикани държавното управление да поддържа родната отбранителна промишленост.

Откриването на изложбата стана на фона на новината, че Министерството на защитата е изпратило запитвания за още осем самолета F-16 Block 70 до " Локхийд Мартин ", а по този мотив над Пловдив прелетяха български хеликоптер Ми-17 и два американски F-16.

" Очаквам българската страна да поддържа още повече тази промишленост посредством облекчени условия за производства и стимулиране на реализацията на продуктите. Очаквам също по този начин, че Министерството на защитата след дълги години на тежки финансови ограничавания ще се обръща от ден на ден към родната отбранителна промишленост. Особено съм щастлив от обстоятелството, че се уголемява присъединяване и на българските институти, научни звена и организации ", сподели Румен Радев.

" В плановете за модернизацията на Българската войска, които започнаха преди няколко години, съществена наша цел е да включим като наличие и присъединяване главно български компании, което ще способства за развиването на българската оръжейна промишленост ", сподели от своя страна министърът на защитата Красимир Каракачанов.

В отбранителното ревю вземат участие 90 компании, показани са 18 страни. Част от тези компании оферират и съоръжение за рационализация на Българската войска.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР