С писмо от 14 август 2017 г. до председателя на

...
С писмо от 14 август 2017 г. до председателя на
Коментари Харесай

Председателят на БАН ще участва в правителствените заседания

С писмо от 14 август 2017 година до ръководителя на Българската академия на науките, министър председателят Бойко Борисов насочва покана за присъединяване на акад. Юлиан Ревалски в съвещанията на Министерския съвет. Това показва министър-председателят в писмен отговор до народен представител от “Обединени патриоти”, съобщи БГНЕС.
“Правителството прави оценка приноса на българските учени в процеса при взимане на решения за реализирането на другите политики”, твърди Борисов.
Във въпроса до премиера депутатът Станислав Станилов напомня практиката в предходните два мандата, при която на съвещания на държавното управление са били канени ректори на висши образователни заведения и ръководителят на Българска академия на науките.
“За всички е явна нуждата от рационализация на ръководството и от развиване на българската стопанска система. Само по този начин нашата страна може да получи полагащото й се почитание от своите сътрудници, а нашият народ – почтено настояще и бъдеще. Световният опит е посочил, че най-успешният механизъм за реализирането на тази цел е търсене на истински решения в стопанската система и стимулиране на нововъведенията. Това може да се случи единствено с тясно взаимоотношение сред държавното управление и тези, които основават новите знания”, показват депутатът Станилов в питането си до премиера Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР