С писмо до министър-председателя и министрите на финансите и здравеопазването

...
С писмо до министър-председателя и министрите на финансите и здравеопазването
Коментари Харесай

Кметът на Сандански Ат. Стоянов с предложение до министър – председателя за доизграждане на недовършения детски санаториум!

С писмо до министър-председателя и министрите на финансите и опазването на здравето от през днешния ден, кметът на Сандански АтанасСтоянов насочи искане средствата от продажбата на парцела и постройката на някогашния детски санаториум, да бъдат вложени целево за дотъкмяване на постройката на новия детски санаториум, находящ се в непосредствена непосредственост до Манастир „ Св. Св. Козма и Дамян “ - /Манастирчето/.

Строежът на незавършената постройка, очакван за нов Детски санаториум, е почнал още през 1988 година, само че до през днешния ден остава в незавършен недодялан тип, пустее и се разрушава с времето.

Преди по-малко от година, тематиката за дотъкмяване градежа на детския санаториум и въвеждането му в употреба, бе разисквана с министъра на опазването на здравето – доктор Меджидиев при негово работно посещаване в град Сандански.

Тогава министър Меджидиев и кметът Стоянов посетиха пустеещата постройка и разискаха на място опциите за нейното бъдещо действие като детски здравен център.

На последното съвещание на Министерски съвет, извършено на 3 май, е взето решение за продажба на постройката на някогашния Детски санаториум в град Сандански. Сградата и парцелът са държавна благосъстоятелност с принципал Министерството на здравеопазването и се ръководи от „ Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – народен комплекс “ ЕАД – София.

Мотивиран от Решението на Министерски съвет, кметът Стоянов внесе документално искане, средствата от продажбата на някогашния Санаториум да бъдат вложени целево за дотъкмяване на строителните действия и въвеждане в употреба на новия детски здравен център.

Община Сандански неведнъж е апелирала към виновните по проблема държавни институции да вземат съответни решения и ограничения, по отношение на бъдещото развиване на опазването на здравето и балнеолечението в Сандански и района.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР