С писмо до главния прокурор Иван Гешев МВР е изпратило

...
С писмо до главния прокурор Иван Гешев МВР е изпратило
Коментари Харесай

На дело по време на карантина. МВР предаде на прокуратурата депутат, нарушил предписание на РЗИ

С писмо до основния прокурор Иван Гешев Министерство на вътрешните работи е изпратило на Върховна касационна прокуратура(ВКП) документи, свързани с нарушаването на карантина от депутат. Това оповестиха от пресслужбата на силовото ведомство.

От Министерство на вътрешните работи са получили информация, че депутатът е нарушил предписанията на Районната здравна ревизия (РЗИ) и във времето, в което е трябвало да бъде в изолираност, се е явил като юрист по дело в районния съд във Варна. Той е трябвало да бъде в карантина сред 26 януари и 4 февруари, само че на първи февруари се е явил в съда.

По информация на няколко медии става въпрос за депутата от ГЕРБ от Варна Бранимир Балачев. Малко по-късно от пресцентъра на партията излязоха с по случая.

„ Във връзка с появили се информации в медиите, че депутат от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, управлението на ПГ на ГЕРБ декларира, че не толерираме никакви форми на нарушение на закона. В случай, че се откри, че националният представител Бранимир Балачев е нарушил разпоредбите, той следва да понесе своята отговорност, съгласно закона “.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че за нарушение на карантинтината с изключение на административни наказания, могат да бъдат налагани и санкции по текстове от Наказателния кодекс.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР