С писмо до Европейската комисия Фейсбук потвърждава, че до 2,7

...
С писмо до Европейската комисия Фейсбук потвърждава, че до 2,7
Коментари Харесай

​Фейсбук: До 2,7 млн. европейци са засегнати от злоупотребата с лични данни

С писмо до Европейската комисия Facebook удостоверява, че до 2,7 милиона консуматори в Европейски Съюз са били наранени от злоупотребата с персонални данни около случая с " Кембридж Аналитика ", заяви представител на комисията, оповестява Българска национална телевизия.

Следващата седмица следва представители на Европейска комисия и на обществената мрежа да продължат разговора по тази тематика. Разговорите ще обиден новите правила за персоналните данни в Европейски Съюз и по-общо тематики, свързани с демокрацията, разясни представителят.

Той добави, че от 25 май в Европейски Съюз влизат в действие спомагателни правила, съгласно които при нарушаване на условията за предпазване на персонални данни сдруженията може да бъдат санкционирани с до четири % от техния международен годишен оборот. При нарушаване сдруженията ще би трябвало да уведомяват потребителите до 72 часа.

От идващия месец сдруженията, обработващи персонални данни в Европейски Съюз, ще би трябвало да получават експлицитното единодушие на своите клиенти да събират тези данни и то с ясно посочена цел, в това число в случай че данните биват предоставени другиму.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР