С пищна сватба, съобразена с всички особености на местната традиция,

...
С пищна сватба, съобразена с всички особености на местната традиция,
Коментари Харесай

Дълго време ще говорят и ще си спомнят тази сватба в Долно Осеново

С обилна женитба, съобразена с всички особености на локалната традиция, две известни семейства от симитлийското село Долно Осеново – Емилия и Юлий Сиракови и Галя и Антон Крушови, се сродиха. Децата им Силвия Сиракова, която работи като счетоводител в ОУ “Св. Паисий Хилендарски” в селото, и Кристиян Крушов, треньор на локалния детски футболен тим, се ожениха, а събитието бе ознаменувано с огромно тържество, в което никой от Долно Осеново не бе пропуснат, написа Struma.bg.

Бащата на младоженеца А. Крушов работи в Португалия и дойде особено за сватбата. Празничният ден започва още от 8 ч. сутринта, когато нагиздени и пременени, родителите на младоженеца и брат му Илиян дружно с младоженците посрещнаха родственици и другари. Към 10 ч. всички се насочиха към кумовете. Вече изцяло окомплектована, групата сватбари се събра на площада и се насочи към тържествената арка, построена особено за брачната гала, с цел да участват на ритуала.


Булката Силвия бе поведена от татко си Юлий Сираков, двамата минаха по бялото платно под шпалир, изработен от шаферите с разноцветни балони в ръце. Нетърпелив я очакваше мъжът на сърцето й Кристиян Крушов, двамата си споделиха заветното “да” и скрепиха брака си с подписите си пред очите на кумовете – брата на булката Владимир и брачната половинка му Ирина Сиракови. Ритуалът се водеше от някогашната директорка на учебното заведение в с. Долно Осеново Людмила Цикловска, която сега работи като старши специалист приблизително обучение в РУО – Благоевград. След формалната част сватбарите се насочиха към дома на булката за най-любопитното събитие – да видят чеиза, който майка й Емилия е събирала доста години – от деня на раждането на щерка си. Силвия получи като подарък жълтици и доста златни пръстени от родителите си и двете си баби, а зетят бе дарен от тъщата с солиден златен ланец, златна гривна и други скъпи блага.


Двете огромни семейства съблюдават прецизно локалната традиция и както тя повелява, в продължение на седмица преди сватбата стотици посетители посетиха дома на булката, с цел да видят чеиза и да поднесат своите дарове. Сметката на младоженците набъбна с съвсем 20 000 лева под формата на дарения от близки и родственици за старта на фамилния им живот. Новобрачното семейство даде старт на веселбата незабавно след ритуала, като поведоха и първото хоро, извило се от стотиците сватбари. Цял ден в Долно Осеново работеха заведенията, където се приготвяха сватбени трапези и всички можеха да похапнат от домашните супи, кебапи, скари и други вкусотии. Гости на сватбата на Силвия и Кристиян Крушови бяха всички учители от учебното заведение в селото, както и банкери от Симитли, сътрудници на татко й от Горското в Благоевград и цялото село Долно Осеново.

Сватбарите се забавляваха от сърце през целия ден, а след залез слънце пъстроцветна заря озари небето и означи края на празненството
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР