С пиене на алкохол и шофиране на мотори и коли

...
С пиене на алкохол и шофиране на мотори и коли
Коментари Харесай

Деца в ковчези: Алкохол и масово шофиране без книжка заради скука по селата

С пиянство на алкохол и шофиране на мотори и коли без брошура се занимават всеобщо младите момчета по селата в България, разкри пред Lupa.bg ченге, което следи трендовете при подрастващите. Всичко това ставало от досада. Заради тези " разнообразия " следвали тежки погребения. 

Тенденцията била доста рискова, а предишното помни доста случаи на съдбовни произшествия с група младежи, решили да се забавляват. 

Контролът по селата на процедура е най-малък и ченгетата са безсилни пред тази тенеденция. Често младежите излизали и на междуградско, натискали газта до последно и в мрачно, нещо което не си разрешават и опитните водачи. 

Ето и най-фаталните произшествия: 

Момче и момиче на 17 и 18 години починаха след удар в махленски дирек в пловдивското село Чоба. Инцидентът е станал малко след 1 часа. Колата е карало момчето, което има шофьорска брошура едвам от няколко месеца.

Малко след един часа жителите на улица „ Пейо Яворов " в село Чоба били събудени от мощен тропот.

" В 1.30 се изтропа мощно и след това към 2 часа полиция, пожарни. Мъжът ми в 5 часа стана и вика видя ли, че вкъщи влязоха. Аз по този начин се уплаших, че трептя цялата днеска. Рязали колата да ги вадят ", споделя Станка Калчева.

" Излезнах тука към този момент то имаше доста хора събрани. Казаха, че на место са починали децата, били са тука на ваучър у едно дете са били събрани ", сподели Дора Раднева.

Най-вероятната причина за злополуката е шофиране с висока скорост. Колата се е блъснала в електрически дирек и в оградата зад мен.

Хората от селото описват, че това е четвърта злополука в този пътен сектор в границите на две години.

Тежка злополука във Видин.

Инцидентът е станал към 23:30ч. на бул. Панония  - посока изхода на регионалния град (Северна промишлена зона).  

Според първичните данни 23-годишен гражданин на град Видин, шофирайки с несъобразена скорост лек автомобил Мерцедес, напуснал пътното платно, вдясно по посока на придвижването, и се блъснал в дирек, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Видин. Водачът и 19-годишен видинчанин, пътувал на предната седалка, загиват на място.

В болница е настанен различен 19-годишен юноша, пътувал на задната седалка в колата. Извършен е оглед на местопроизшествието. Разследването продължава в границите на формирано по случая досъдебно произвеждане.

Козлодуй

Две малолетни момчета са починали при тежка злополука край Козлодуй. Други петима са ранени при случая, заяви полицията във Враца.

Инцидентът е станал на пътя сред селата Крива бара и Бутан към 1.30 ч. сутринта. Зад кормилото е бил 16-годишен без брошура. Той е изгубил надзор върху колата и е последвал удар в дърво.

На място е умрял 15-годишен пасажер в колата. 13-годишно момче е умряло в кола за спешна помощ на път за болничното заведение.

Първите проби за алкохол и опиати на водача са негативни. В колата са пътували общо седем души.

Хасково 

Две деца починаха на място, откакто мотопедът им се удари с автомобил по пътя през Кенана в посока Е-80 в региона на Хасково. Инцидентът е станал след 18:00 часа.

Водачът на хасковското " Ауди ” описа, че се движел към интернационалния път, когато отсреща му се появил мотопедът с децата, които се движели без каски. Внезапно влезнали в неговата лента и се блъснали в задната лява страна на колата.

Децата били изхвърлени от удара в гората. Според локалния уебсайт haskovo.info споделиха, че починалите са девойки на 15 и 16 години. Пробата на водача за алкохол е негативна.

Това са единствено част от драмите с децата ни, от Министерство на вътрешните работи поучават родителите да приказват с хлапетата и да им оказват надзор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР