С петата си последователна победа в Евролигата се поздрави отборът

...
С петата си последователна победа в Евролигата се поздрави отборът
Коментари Харесай

Реал Мадрид не се уплаши от 17-те тройки на Партизан

С петата си поредна победа в Евролигата се поздрави тимът на Реал Мадрид. Тимът на Чус Матео завоюва високоскоростен трилър против сръбския Партизан със 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23) в среща от десетия кръг на най-силния клубен европейски шампионат.

По този метод " лос бланкос " се изкачват до третото място във краткотрайното класиране с баланс от 7-3, какъвто е и този на втория Олимпиакос. Партизан пък е на 12-ата позиция с актив от 4-6.

Двубоят в " УиЗинк Сентър " стартира по страховит метод за двата тима, като Реал стреля 9/11 от зоната за две точки, а Партизан - 8/12 от тройката. Така двата тима си означиха общо 72 точки в откриващия интервал, който бе извоюван от " гробарите " с 32:40. 

След това обаче по-умната игра на домакините даде резултат и към края на втория интервал разликата се повиши до 10 точки в интерес на Реал при 52:42. Партизан смъкна изоставането си до три точки на почивката, само че не съумя да стигне до поврат в резултата през вторите 20 минути. Авансът на домакините скочи до цели 12 точки преди старта на финалния интервал, в който Серхио Люл и компания затвориха дуела в своя изгода.

Люл приключи с 20 точки за триумфа на Реал. Валтер Таварес добави 17 точки и 8 битки, Габриел Дек и Марио Хезоня нанизаха по 15 точки, а Джанан Муса означи още 14.

Зак ЛиДей бе най-хубав за Партизан с 20 точки, 6 битки и 6 асистенции. Данте Екзъм завърши със 17 точки, Кевин Пънтър вкара 16, а Джеймс Нънали и Данило Анджушич прибавиха надлежно по 15 и 13 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР