С пет медицински хеликоптера извозват до Румъния пострадалите в тежката

...
С пет медицински хеликоптера извозват до Румъния пострадалите в тежката
Коментари Харесай

5 хеликоптера прибират пострадалите край Търново, ще ги лекуват в Румъния

С пет медицински хеликоптера извозват до Румъния потърпевшите в тежката злополука с рейс на пътя Русе-Велико Търново. Първата въздушна кола за спешна помощ е кацнала към 11 часа на летището в Горна Оряховица. Всичките осем ранени туристи ще бъдат поетапно превозени.„ Пострадалите са нормализирани и румънски медицински екипи идват с всички налични вертолети за избавителни потребности на Румъния, с цел да ги транспортират до северната ни съседка. Такъв е редът. Лечението на ранените ще продължи в страната им ", осведоми доктор Карисимир Попов, шеф на регионалната болница във Велико Търново.

Трагедията се разигра към 1,30 часа на 6 август на пътя Русе-Велико Търново. В злощастната нощ румънският рейс с 24 пасажери и двама водачи пътувал от Истанбул за Букурещ. Внезапно возилото се отклонило внезапно в дясно, напуснало пътното платно и помело спряната кола като я изхвърлило на 30-40 метра от мястото. Последвал удар на рейса в крайпътно дърво, след което е „ летял " още към 250 метра, до момента в който спре.

При страшния удар на място издъхнали трима души, а други 9 били тежко ранени. Няколко часа по-късно един от потърпевшите издъхна в болничното заведение във Велико Търново от тежка черепно-мозъчна контузия. Другите осем потърпевши бяха оперирани по неотложност. Те са с голям брой разнообразни контузии и имат съществени фрактури.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Разпоредени авто-технически експертизи.

„ Разследването е по чл.343, алинея 1 от Наказателен кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лица. Двамата водачи са арестувани. Тествани са за алкохол, пробите са негативни. С предписание на основния прокурор Иван Гешев, следствието се поема от Националната следствена работа под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново ", оповестиха от държавното обвиняване в остарялата столица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР