С пет години закъснение БСП вече е узряла за идеята

...
С пет години закъснение БСП вече е узряла за идеята
Коментари Харесай

БСП вече е готова да си вземе паметника на Бузлуджа

С пет години забавяне Българска социалистическа партия към този момент е узряла за концепцията да влезе във притежание на паметника на Бузлуджа.

В писмо до премиера Бойко Борисов от през днешния ден водачът на социалистите Корнелия Нинова написа, че партията има подготвеност да стартира процедурата за подписване на контракт за безплатно прекачване на обекта от страната.

Министерският съвет беше взел решение за безвъзмездното прекачване на така наречен паница през септември 2011 година - при първото държавно управление на Борисов по искане на Българска социалистическа партия. До прекачване на собствеността обаче по този начин и не се стигна.

Фотогалерия: "Летящата паница " на Бузлуджа >  виж повече  виж повече  виж повече  виж повече  виж повече  виж повече

Всяка година на 30 юли Българска социалистическа партия организира обичайния си събор на върха. Паметникът - публично дом-паметник на Българска комунистическа партия, е повдигнат през 1981 година, само че в последните десетилетия не се поддържа, разрушава се и към този момент е рисков за визити. Вероятно точно заради това е привлекателен за задграничните туристи, които неорганизирано го посещават. Доста постоянно попада и в международни ласации с туристически забележителности.

Последно в общественото пространство бе показан план, който стартира концепцията Бузлуджа да се трансформира в печеливша туристическа атракция посредством 70-метров панорамен асансьор. Зад концепцията за осъвременяването на плана застанаха създателят на монумента арх. Георги Стоилов, кметът на община Казанлък, на чиято територия е паметникът и арх. Дора Иванова от фондация " Проект Бузлуджа ".

Преди години в Българска социалистическа партия възнамеряваха да провеждат дарителска акция за ремонта като тогавашните оценки бяха, че ще са задоволителни 15 млн. лева
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР