С пет гласа за Комисията за енергийно и водно регулиране

...
С пет гласа за Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

КЕВР отложи заседанието за цените на тока след мораториума на парламента

С пет гласа " за " Комисията за енергийно и водно контролиране одеве отсрочи откритото съвещание за цените на тока за битовите консуматори от 1 януари. На него от 13,30 ч трябваше да се чуят мненията на енергийните компании за повишаване на електрическата енергия за контролирания пазар  с 11,5%. Отлагането стана откакто Народното събрание гласоподава мораториум върху цените на ток, парно и топла вода. Предложението за отсрочване направи комисарят Ремзи Октай.

По график след откритото съвещание за цените на тока трябваше да има и публично разискване на цените на електрическата енергия, на което пък да се чуят мнения от страна на потребителите.

Преди това, от 10 ч сутринта, в комисията имаше открити съвещания за цените на електрическата енергия, създавана от ВЕИ-та, а по-късно намерено съвещание за цените на парното, в което участваха шефовете на топлофикациите. На публичното разискване на цените на топлинната сила омбудсманът Диана Ковачева и водачът на " Изправи се. БГ! " Мая Манолова  желаеха да не се трансформират цените на парното.   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР