С пет домакински победи в последните пет мача завърши 28-мия

...
С пет домакински победи в последните пет мача завърши 28-мия
Коментари Харесай

Барселона и Баскония постигнаха победи в Евролигата

С пет домашен победи в последните пет мача приключи 28-мия кръг на Евролигата по баскетбол при мъжете.

Най-драматично бе в Испания, където локалните грандове Барселона и Баскония се постановиха мъчно над немските Байерн Мюнхен и АЛБА Берлин. В каталунската столица Барселона победи Байерн с 83:80. Баскетболистите на Светислав Пешич изоставаха с 11 точки преди началото на последната четвърт, само че подкрепяни от близо 6 000 фенове по трибуните съумяха да осъществят поврат.

Основна заслуга за него имаше тежкото крило Никола Миротич, който вкара 28 точки, а с 16 се отличи Кори Хигинс, който вкара два наказателни удара секунда преди приключването на постоянното време. За Байерн най-резултатен бе центърът Грег Монро с 19 точки. Късен поврат трябваше да прави и Баскония, с цел да се наложи със 73:72 над АЛБА Берлин.

Баските изоставаха с 11 точки преди заключителните 10 минути, които обаче съумяха да завоюват с 25:13. В воин за домакините се трансформира Мат Дженинг, чиято тройка 3 секунди преди края донесе триумфа на Баскония. Дженинг завърши мача с 10 точки, а повече от него от съотборниците му вкараха Торнике Шенгелия с 24, Семай Крайстън с 14 и Илмане Диоп с 11. За АЛБА Маркус Ериксон бе най-полезен с 16 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР