С паветата, извадени от бул. „Васил Априлов”, да бъдат изградени

...
С паветата, извадени от бул. „Васил Априлов”, да бъдат изградени
Коментари Харесай

Паветата от бул. Васил Априлов отиват в Тютюневия град

С паветата, извадени от бул. „ Васил Априлов”, да бъдат построени пешеходните настилки в Тютюневия град. Тази концепция предложиха на сесията през вчерашния ден съветниците от Патриотичния фронт Слави Георгиев и Костадин Гаров, само че болшинството не ги поддържа.

Спорът за паветата се развихри във връзка на изменението на бюджета, импортиран от кмета Иван Тотев. Градоначалникът, който отсъстваше поради служебната командировка в Брюксел, изиска средствата за ремонт на подлеза на ул. „ Гладстон” да бъдат понижени от 7 млн. лв. на 5 милиона, а за уличните настилки в Тютюневия град да се възнамеряват за идната година 3 млн. лв.. В тази сума е включена и целевата дотация от 1 млн. лв., предоставена от държавното управление на Пловдив за обекти, свързани с Европейска столица на културата.

Слави Георгиев подпали чергата, като се възмути, че 3-те милиона лв. се желаят, без да са показани количествено-стойностната сметка и план. Кои са улиците в Тютюневия град и какъв брой е площта на настилката, че би трябвало да дадем с лека ръка 3 млн. лв., възкликна в неразбиране Георгиев и заключи: Това гласоподаване на сляпо навежда на неприятни мисли, че Тютюневият град служи за прикритие при асимилиране на вложения.

Изчислих, че приблизителната повърхност на настилките там е не повече от 30 000 кв. метра и в случай че сложим остарели павета, които така и така не се знае къде отиват, ще ни излезе към 20 лв. на квадрат, т.е. общо 500-600 хиляди лв., пресметна Костадин Гаров.

Срещу Патриотите незабавно скочи Гошо Къчков /ГЕРБ/. Как решихте, че площта в Тютюневия град е 30 000 кв. метра, възкликна съветникът. Предстои да бъде изработен план и е несериозно да споделяме какъв да бъде цветът на настилката и дали ще е от павета, парира Къчков.

Вижте в какъв прелестен артквартал се е трансформирал „ Капана” - когато човек влезе там, се сблъсква освен с кулинарни изкушения, само че и се среща с изкуство, опита се да озапти опозицията Веселин Маневски /ГЕРБ/. Кварталът е изпълнен с доста наличие и в случай че желаеме Тютюневият град да стане сходно средище, би трябвало да стартираме от буквичката А, прикани Маневски.

Изпълнението на финансовата стратегия, за която осигурихме пари в бюджета при започване на годината, е в трагично положение, в това число и на обектите, свързани с Европейска столица на културата, заключи Николай Радев, началник на групата на Българска социалистическа партия. През 2019 година ще се надигнем пред цялостен неуспех, предвижда той и съобщи, че левицата ще гласоподава срещу изменението на бюджета.

Шефката на съветниците от ГЕРБ Радослава Ташкова постави точка на разправията. Пак стартира едно дребнотемие, без значение от политическите ни пристрастия, би трябвало да вървим в една посока и тя е развиването на града, подсети Ташкова. И върна топката на алените: Да, политиката на ГЕРБ е да строи, а не да разграбва банки.

Мястото на градоначалника на трибуната беше заел зам.-кметът Александър Държиков, който обаче не отрони и дума по време на дебата. Колегата му Георги Титюков отбиваше офанзивата на опозицията, като се извини, че може и да не е напълно прецизен по някои въпроси. Никой не можа да отговори съответно на Дани Каназирева /Съюз за Пловдив/ за какво е прекъсната публичната поръчка за ремонт на подлеза на „ Гладстон” и по кое време цялото оборудване ще бъде приключено.

Изключително незадоволителни отговори по всички въпроси. Не сме Древна Гърция, с цел да спорим с празни думи на площада, а жителите да ни слушат. Много апелирам, отговаряйте съществено, а не като участници във фасадна народна власт, предложи Божидар Здравков /ДСБ/. /Марица.бг
тагове паве васил априлов тютюнев град  Паветата от бул.  Паветата от бул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР