С патриотична музика и призив към участниците и присъстващите да

...
С патриотична музика и призив към участниците и присъстващите да
Коментари Харесай

С призив без знаци, символи и скандирания започна Луковмарш в столицата

С патриотична музика и апел към участниците и присъстващите да няма знаци, знаци и викания неразрешени от българското законодателство, стартира факелното шествие Луковмарш от площад " Света Неделя ". Събитието е под засилен полицейски надзор и все още шестващите наброяват към 150 души.

На иснтицуионално равнище Луковмарш няма поддръжката на Народното събрание и Столична община. Инициатор на събитието е Пламен Димитров началник на БНС по информация от формалния уебсайт на организацията.

Хората на шествието са облечени най-вече публично и носят лозунги " Народе, в този момент или в никакъв случай ", " Западните околности, Босилеград ". Много венци, български заемане, както и бяло-зелени, черно-червени и синьо бели червени флагове има измежду шестващите.

Към момента Няма викания и обиди. Един от най-големите транспаранти е на ген. Хрисот Луков с надпис " Заедно за Европа ".

Лукова марш се чака да премине през площад " Света Неделя ", бул. " Мария Луиза ", бул. " Княз Александър Дондуков ", бул. " Цар Освободител ", ул. " Георги С. Раковски ", бул. " Васил Левски ", ул. " Тракия " 1, където е бил домът на ген. Луков, разяснява един от уредниците на шествието Звездомир Андонов.

Според него, " няма мощ на света която да ни забрани да почитаме един воин, боец и общественик, какъвто несъмнено е военачалник Луков. " По думите му, придвижването се бори за оцеляването на българския народ.

" С Луков марш ние се опитваме да демонстрираме и да покажем, че няма да оставим да ни лишават бъдещето в България, точно по тази причина и мотото на факелното шествие е " Бъдещото ни принадлежи ", съобщи Андонов. Допълни, че " нашата Европа се бори срещу комунизъм и капитализъм ".

Припомняме, по-рано през днешния ден се организира протестно шествие против Луковмарш под надпис " Без нацисти по улиците ни! " се организира в София. Протестът е проведен от придвижването " Антифашистко деяние - София ".

Шествието стартира в градинката сред Банята и Джамията, пред Музея за история на София. Участниците декларират, че са срещу пропагандирането на неонацистки хрумвания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР