С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради

...
С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради
Коментари Харесай

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради кални и неасфалтирани улици

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала стачкуваха поради кални и неасфалтирани улици. Жители на квартал „ Каменина блокираха пътен възел „ Марина бара ” и стопираха придвижването към Радомир и Кюстендил и в противоположна посока към Перник за към час и половина.  Веднага след тях в другия завършек на града - на пътя Перник - Стрезимировци, жива верига направиха и жителите на „ Рудничар ”.  
Хората стачкуват поради калта, която се постанова да газят всекидневно, и неприятната инфраструктура на кварталите като цяло. Заради калните и осеяни с дупки улици, достъпът на колите за спешна помощ и пожарните бил усложнен, учебният рейс за децата от " Рудничар " също не можел да стигне до квартала.
Живущите и в двата квартала неведнъж са писали тъжби до общината, отговорът бил еднакъв - няма пари. " Ще продължим да протестираме до момента в който не забележим багерите ", обявиха протестиращите. Те са безапелационни, че в случай че не стартира асфалтиране на улиците, ще се провеждат и дружно ще преградят някой от най- натоварените пътища в общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР