С първото падане на листата и смяната на цветовете е

...
С първото падане на листата и смяната на цветовете е
Коментари Харесай

Есенно изкушение: Протеинови палачинки с тиква

С първото рухване на листата и промяната на цветовете е време да преминете напълно към есенното въодушевление, без значение дали става дума за многослойно облекло или храна.
Прочетете още
Когато приказваме за храна, есента значи единствено едно - тиква, която безусловно можем да създадем за закуска, обяд и вечеря. Една порция тиква съдържа 250% от дневния банкет на витамин А, витамин С и е превъзходен асистент в поддържането на имунитета.

Въпреки че първата ви мисъл евентуално е тиквена чорба или пюре, през днешния ден ви предлагаме една малко по-различна рецепта, с цел да можете да включите обичаните си храни в закуската.

Палачинки с тиква? Да, звучат съвършено, както и усетът. Освен че са богати на фибри, калций и желязо, те са богати и на протеини, което ги прави идеални за старт на деня.

Съставки:

Чаши бадемово мляко
¼ чаши пълнозърнесто брашно
¼ чаши бадемово брашно
пюре от тиква
1 чаена лъжичка конопени семена
Чаена лъжичка подправки за тиквен къс
Чаена лъжичка бакпулвер
Малко сол
Малко захар или стевия (особено в случай че употребявате неподсладено бадемово мляко)

Приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте до приемане на хомогенна примес. Загрейте тиган на сдържан огън и намазнете. Вземете повече примес, с цел да станат палачинките по-плътни, и печете до златисто от двете страни. Декорацията и сосовете изберете по ваш усет. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР