С първите утринни лъчи се събужда и желанието да изпием

...
С първите утринни лъчи се събужда и желанието да изпием
Коментари Харесай

Три екзотични рецепти за ароматно кафе

С първите утринни лъчи се разсънва и желанието да изпием чашка кафе. Но от време на време любовта ни към напитката е толкоз огромна, че ни се желае да си вършим кафейни опити през целия ден.

Далгона кафе



Тази екзотична напитка стана известна преди година в Корея, а след това манията се придвижи из целия свят. Чонг Ил-у артист и водещ тв шоуто " Звездни мастър шефове ", си поръчал в заведение кафе с разрушена сметана. Вкусът на специалитета му напомнил за карамеления десерт от детството му, наименуван Dalgona. И по този начин модата на крем-кафето стартира да печели последователи.

За 1 порция са нужни: 1 с.л. кафе на гранули, 1–3 ч. л. захар, 150 мл прясно мляко

Смесете разтворимото кафе и захарта, сложете 1 с.л. гореща вода и разбъркайте с миксер за фрапе, до момента в който не получите гъста и светла пяна. Загрейте млякото и го сложете в огромна чаша. С лъжица деликатно изсипете от горната страна ароматната примес.

Бронирано кафе



Създадено е от американеца Дейв Еспри след завръщането му от Тибет. Добавянето на масло придава на кафето сметанов усет и много гладка текстура. Смята се, че този тип напитка оказва помощ за по-добрата централизация заран.

За 1 порция са нужни: 150 мл сварено по обичан метод кафе, 2 с.л. масло от заквасена сметана 82% или кокосово масло, захар по избор

Излейте горещото кафе в блендера, прибавете маслото и захарта и разбийте за 2-3 минути. Изсипете в подгрята транспарантна чаша и сервирайте.

Синьо лате



Красивият наследник колорит на тази млечна напитка се придава от цветове на пеперудения грах - растение от семейство Бобови.

За 1 порция са нужни: 70 мл еспресо, 1 ч.л. изсушени цветове от пеперуден грах (син чай), 150 мл мляко, пригодено за капучино, 1/2 ч.л. ванилена захар

Загрейте млякото до към 70 градуса и изсипете сините цветчета. Оставете течността, до момента в който придобие наследник колорит, и по-късно прецедете. Разбийте млякото с миксер до приемането на въздушна пяна, прибавете ванилената захар и разбъркайте още веднъж. Излейте млечната пяна върху еспресото в транспарантна чаша.

Още забавни материали четете в рекламното издание " ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР