С първа копка на гара Тракия в Пловдив стартираха строителните

...
С първа копка на гара Тракия в Пловдив стартираха строителните
Коментари Харесай

Стартира проекта на стойност 132 млн. за модернизация на ЖП транспорта в Пловдив

С първа копка на гара Тракия в Пловдив стартираха строителните действия по контракта за рационализация на жп сектори Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив”.

На формалната гала участваха заместител министърът на превоза и известията Божидар Костадинов, генералният шеф на НКЖИ инж. Златин Крумов, регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов и кметът на регион Тракия Костадин Димитров.

Железопътен възел Пловдив е една от най-важните железопътни връзки в България, защото е пресечна точка на част от трансевропейските и съществени национални транспортни оси. Цялостното осъществяване на обекта ще способства за модернизацията на съществуващата инфраструктура, според стандартите на Европейски Съюз и европейските транспортни политики, увеличение потенциала на железопътната линия за обезпечаване на опциите за вдишване на планувания трафик, в това число увеличение скоростта на придвижване на влаковете, задоволство на европейските условия и възстановяване на сигурността на железопътната инфраструктура.

Припомняме, че цената на контракта по плана е 132 520 700 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване – до 35 месеца. Изпълнител на контракта е Обединение „ Геострой Лантания “, включващо компаниите „ Геострой “ АД и „ Лантания “ АД .

Обхватът на контракта за рационализация на железопътните сектори Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре включва действия по планиране и строително - монтажни работи. Ще бъдат актуализирани и жп гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре, както и разграничен пост Тракия.

Предвижда се инсталиране на нови системи за сигнализация и телекомуникация. Изграждането на 2 нови пътни надлеза и 2 уреди за пешеходно прекосяване на две равнища, отговарящи на условията за лица с понижена пъргавина. Предвидено е и построяването на шумозащитни уреди в урбанизираните територии, защитни огради по цялото продължение на жп линията, както и нови водоотводни уреди, дренажи и отводнителни системи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР