С първа копка и водосвет, отслужен от отец Любомир Казашки,

...
С първа копка и водосвет, отслужен от отец Любомир Казашки,
Коментари Харесай

Пристрояват езиковата гимназия в Ловеч с 9 нови класни стаи

С първа копка и водосвет, отслужен от отец Любомир Казашки, започва план „ Частично преустрояване и продължение на съществуваща учебна постройка - ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ през днешния ден в Ловеч. Той е на стойност 1 432 200 лева и се финансира от Министерството на образованието и науката.  

„ Още през 2019 година бяхме заложили да се осъществя това преустрояване на гимназията. Изготвихме плана и с помощта на МОН получихме утвърдено финансиране. Освен, че ще се осъществя едносменно образование, ще се сътвори налична архитектурна среда, в това число построяването на асансьор и нови кабинети. Ще бъдат освободени пространства в общежитието и там да има 12 нови спални пространства. След 280 дни чакаме на 14 септември 2022 година да режем лентата на тази нова постройка “, сподели кметът Корнелия Маринова.

 



 

„ По тази стратегия за цялата страна общо са заделени 210 млн. лв.. Нашето министерство има поредна политика в тази посока - да има еднакъв достъп до качествено обучение, да се учи на една промяна и децата да имат еднакъв старт в живота “, сподели зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.

Тя подари на гимназията седемте тома на „ Лица и събития от моето време “ на Симеон Радев.

В ритуала по първата копка участваха зам.-министър Мария Гайдарова, кметът Корнелия Маринова, Радослав Хитов - шеф на ПЕГ„ Екзарх Йосиф I “ и Васил Дунев - шеф на компания „ Ванков-Дунев “ ООД гр. Плевен, която ще извършва строително-монтажните работи.

Ремонтът ще продължи 280 дни и се планува създаване на независима образователна постройка с топла връзка към образователния корпус за прекосяване на едносменен режим на учебния развой.
Кметът на Ловеч: Имаме задоволително проблеми, тъй че можем да честваме и без пиратки
Интервю с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод  използването на  пиротехнически произведения по празниците Госпожо Мари...

 



 

9-те класни стаи и кабинетът в новата постройка ще бъдат обзаведени с 260 стола, 250 едноместни маси, 10 бюра за учителите и 10 бели дъски.

Церемонията по първата копка се допълваше от Общинския духов оркестър, огромна част от който са възпитаници на езиковата гимназия с началник и диригент Тотко Рогашки и прелестното осъществяване от 12-класничката Полина Петрова на песента J`taime на Лара Фабиан.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР