*С първа копка“ днес бе дадено начало на строителните дейности*С

...
*С първа копка“ днес бе дадено начало на строителните дейности*С
Коментари Харесай

Първа копка! Сандански ще има нов православен храм!

*С „ първа копка “ през днешния ден бе обещано начало на строителните дейности*

С благословията на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, през днешния ден кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, представител на компанията – реализатор и ръководителят на Общински съвет - Сандански направиха алегорична „ първа копка “ за построяването на нов православен храм „ Събор на Св. Архангел Михаил ” в жилищен комплекс „ Спартак “.

Новият храм ще бъде двуетажен, като на втория етаж ще бъде ситуирана камбанарията. Конструкцията на постройката, проектирана безплатно от арх. Тюлеков, е монолитна стоманобетонна, с разгъната застроена повърхност от 869 кв. м., а всички вътрешни мазилки ще се изпълнят по този начин, че да разрешават стенна живопис. Капацитетът на новата черква ще бъде до 200 индивида.

Цялата повърхност към храма ще бъде облагородена и озеленена, като е построен и паркинг за 32 автомобила. Урбанизираната територия на постройките и оборудванията ще бъде подсигурена с налична среда за всички миряни.

Последният построен храм в град Сандански е храм „ Свети Георги Победоносец “, издигнат през 1951 година и осветлен през 1952 година, преди повече от 70 години, което е показателно за значимостта и смисъла на съграждането на новия храм, който ще събира под своя купол миряни от град Сандански, жилищен комплекс „ Спартак “ и района.

Вярата да ни сплотява, както до в този момент и скоро, още веднъж дружно, да пристъпим прага на съградената черква " Събор на Св. Архангел Михаил ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР