С първа копка беше даден официалният старт на поредните мащабни

...
С първа копка беше даден официалният старт на поредните мащабни
Коментари Харесай

Големите ремонти за 12 млн. в Гладно поле няма да затворят...

С първа копка беше даден формалният старт на следващите огромни поправки, свързани с развиването на Пловдив. Проектът е на три стадия като включва бул. " Санкт Петербург " и улиците " Богомил ", " Генерал Радко Димитриев " и " Лев Толстой ".

" Проектът беше избавен в първите дни на мандата ми. Ако не беше извоюван, общината освен щеше да загуби парите, а и да бъде санкционирана с 40 млн. лева ", означи кметът Здравко Димитров.



Първият стадий обгръща бул. " Санкт Петербург " от улица " Богомил " до " Тодор Гатев ", а срокът му на осъществяване е 3180 дни. В него са вложени 3 млн. и 200 хиляди лева

Проектът включва създаване на улична мрежа с водоустрояване и места за паркиране, озеленяване и замяна на тротоарите. От общината увериха, че паважът по ремонтираните пътни артерии ще бъде отстранен и на негово място ще се постави асфалт.



И трите стадия ще се извършват паралелно, като изпълнителят на плана инж. Атанас Чилингиров акцентира, че пътните артерии няма да се затварят напълно. Спрени за придвижване на коли ще бъдат чак когато се стигне до фрезоването и полагането на пътната настилка. Ремонтните действия по ул. Богомил ще стартират по - късно, тъй като от ВиК сдружението чакат доставка на френски чугунени водопроводни тръби ф 300. Зам. -кметът Пламен Райчев акцентира, че осъзнава, че започването на нови поправки на фона на съществуващите ще запуши града и трафика ще стане още по - тежък и се извини на пловдивчани за основаното стеснение.



Проектът е по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и е на обща стойност 11 886 112,50 лв.. От тях 9 264 652,50 лева са безплатна финансова помощ, с финансирането от Европейски Съюз посредством ЕФРР е 7 874 954,63 лева, а националната финансова поддръжка ще е 1 389 697,87 лева Община Пловдив се включва в плана със личен принос от 2 621 460,00 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР