С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона

...
С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона
Коментари Харесай

Започва реконструкция на стадиона в село Николово /снимки/

С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона в село Николово, община Монтана, оповестиха от локалната администрация.
Кметът Златко Живков показа параметрите на плана „ Спортни действия за младежи – Бъдеще за всички в трансграничния регион” по стратегия Interreg България – Сърбия
По него общините Пирот и Монтана дружно ще работят за възобновяване на инфраструктурни спортни уреди, развиване и образование на младежи и дейното им включване в публичния живот. Инвестицията, която ще бъде направена е 687 523,55 евро. От тях община Пирот ще усвоява 413 945.38 евро, а община Монтана – 273 578.17 евро.
През идващите 18 месеца в Монтана ще бъде осъвременен и благоустроен стадиона в село Николово. Ще бъде построена нова поливна система, изработен дренаж на футболното игрище с размери 100 на 65 метра. Предвидено е слагане на нови трибуни, реорганизация на съществуващите и създаване на нови съблекални.
Общият брой на местата за сядане, които ще бъдат инсталирани на трибуните е 180 броя.
Изпълнител за строителство е компанията „ Джерамис Интернешънъл “. Договорът е на стойност 298 847 хиляди евро от който 245 261 евро европейско финансиране и 53 586 хиляди евро съфинансиране от община Монтана.
Сключени са контракти за авторски и строителен контрол с компания „ Денев ООД и с компания „ Ати Консулт “.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР