С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона

С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона ...

Започва реконструкция на стадиона в село Николово /снимки/

С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона в село Николово, община Монтана, съобщиха от местната управа.
Кметът Златко Живков представи параметрите на проекта „Спортни дейности за млади хора – Бъдеще за всички в трансграничния регион” по програма Interreg България – Сърбия
По него общините Пирот и Монтана заедно ще работят за обновяване на инфраструктурни спортни съоръжения, развитие и обучение на млади хора и активното им включване в обществения живот. Инвестицията, която ще бъде направена е 687 523,55 евро. От тях община Пирот ще усвоява 413 945.38 евро, а община Монтана – 273 578.17 евро.
През следващите 18 месеца в Монтана ще бъде модернизиран и благоустроен стадиона в село Николово. Ще бъде изградена нова поливна система, направен дренаж на футболното игрище с размери 100 на 65 метра. Предвидено е поставяне на нови трибуни, реконструкция на съществуващите и изграждане на нови съблекални.
Общият брой на местата за сядане, които ще бъдат монтирани на трибуните е 180 броя.
Изпълнител за строителство е фирмата „Джерамис Интернешънъл“ . Договорът е на стойност 298 847 хиляди евро от който 245 261 евро европейско финансиране и 53 586 хиляди евро съфинансиране от община Монтана.
Сключени са договори за авторски и строителен надзор с фирма „Денев ООД и с фирма „Ати Консулт“ .

Източник: bulnews.bg