С партньорите да се преговаря за ценови коридор Еврокомисарят по

...
С партньорите да се преговаря за ценови коридор Еврокомисарят по
Коментари Харесай

Кадри Симсон: ЕК предлага таван на цената на руския газ

С сътрудниците да се договаря за " ценови кулоар "
Еврокомисарят по енергетиката разчита, че ще се реализира единодушие за икономии на ток и за пренасочване на свръхпечалбите в енергетиката към уязвими семейства и бизнес  

Европейската комисия предлага да се вкара таван за цената съветския газ, без значение дали се внася в Европейски Съюз по водопровод или в течно положение. Това заяви еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон преди началото на днешното второ за месеца изключително съвещание на европейските енергийни министри в Брюксел.

Вярвам, че не можем да имаме идентичен метод към Русия и към сътрудниците, на които може да се има доверие, уточни еврокомисарят. Трябва да предложим таван за цената на съветския газ. С сътрудниците, с които можем да преговаряме, би трябвало да се споразумеем за " ценови кулоар " за внасяния газ, съобщи Симсон.

Европейска комисия е подготвена да показа предложение за таван на цените на газа в Европейски Съюз, употребен за произвеждане на сила, добави тя. Вярвам, че през днешния ден ще създадем поредна нужна стъпка за решение на енергийната рецесия, уточни Симсон.

Тя изрази очакване през днешния ден да бъде реализирано политическо решение по предложенията за ограничение на потреблението на ток, както и за пренасочването на свърхпечалбите от производството на сила към уязвимите семейства и производства. Уверена съм, че министрите ще одобрят ограничения за преодоляване на цените на силата, добави еврокомисарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР