С пароли на служители на МВР са нанесени щети на

...
С пароли на служители на МВР са нанесени щети на
Коментари Харесай

С пароли на полицаи занулявали фишове на нарушители

С пароли на чиновници на Министерство на вътрешните работи са нанесени вреди на бюджета за хиляди левове. Става дума за фиктивно платени фишове, заяви през днешния ден пред публицисти Калоян Драганов от националната Пътна полиция.

Така с логините на служители на реда са анулирани някои фишове за нарушавания, а други са преместени в директория с към този момент платени санкции. Проверката върви от края на предходната година. Спестени са наказания на извършители, които е трябвало да бъдат без книжки, изясни през днешния ден полицейският началник.

По думите му, са открити над 20 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са взели участие в схемата. Те са съумели да анулират над 700 санкции единствено за 2021 година.

" Не е изключено инспекцията да обхване и минали интервали. Тези данни са единствено за Националната полиция ", уточни Драганов, представен от Българска телеграфна агенция.

Новината идва в миг, в който се разискват проектопромени в Закона за придвижване по пътищата: да бъдат увеличени фрапантно някои санкции, а разрешената оптималната скорост в страната да падне от 140 на 130 км/ч.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР