С парашути се доставя хуманитарната помощ от САЩ за палестинците

...
С парашути се доставя хуманитарната помощ от САЩ за палестинците
Коментари Харесай

Как палестинците посрещат помощите от САЩ в Газа

С парашути се доставя филантропичната помощ от Съединени американски щати за палестинците в Газа.

Няма някакъв ред за приемането й, а хората бягат след пратките с скъпите дарове, сподели турската телевизия ТРТ.

Израелските военни обявиха, че се пробват да " наводнят " Газа с помощи на фона на възходящия интернационален напън за справяне с филантропичната рецесия в територията, съобщи БНР и Българска телеграфна агенция.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разгласи, че Съединени американски щати работят за стартирането в деяние на морския кулоар за снабдяване на помощи към линията. Организация на обединените нации посочи, че " продължаващите боеве и израелските бомбардировки, както и несигурността, честите затваряния на граници и рестриктивните мерки на достъпа " попречват безвредните и ефикасни интервенции за оказване на помощ.

Израел ще улесни по-нататъшни филантропични конвои, откакто се отвори нов сухопътен маршрут за доставка на храна до северната част на Газа, съобщи контраадмирал Даниел Хагари.

Израелските сили за защита оповестиха нощес, че шест камиона, пренасящи храна, са влезнали в северната част на линията Газа, където продоволствената рецесия е изключително тежка.

Даниел Хагари уточни, че ще последват още конвои, както и доставки от други входни точки, в това число по въздух и море, и добави, че би трябвало да се направи повече, с цел да се подсигурява, че помощта може да бъде разпределена заслужено и дейно.

По думите му доставките няма да следват рутина, защото Израел е угрижен, че помощта ще попадне в ръцете на Хамас.

Днес сутринта се чака испански транспортен съд, теглещ шлеп, претрупан с 200 тона хранителни ресурси, да дойде в Газа.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон работи за съгласуване на многонационалните старания за основаване на морски кулоар за снабдяване на помощи в Газа и добави, че това е част от тактиката на Съединени американски щати за " наводнение на зоната " с филантропична помощ.

Снощи Блинкън организира видеоконференция с публични представители от Кипър, Англия, ОАЕ, Катар, Европейския съюз и Организация на обединените нации, с цел да обсъдят стартирането в деяние на новия маршрут.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР