С папа Франциск обсъдихме, че най-голямото предизвикателство пред човечеството в

...
С папа Франциск обсъдихме, че най-голямото предизвикателство пред човечеството в
Коментари Харесай

Румен Радев покани президента на РСМ на посещение у нас

С папа Франциск обсъдихме, че най-голямото предизвикателство пред човечеството сега е да се спрат кръвопролитните войни в Украйна и в линията Газа и избиването на хиляди почтени хора. Това съобщи пред публицисти президентът, който е на посещаване в Рим и Ватикана. 

По думите му това изисква осъзнаване, доста разсъдък и напъните на цялата интернационална общественост да се търсят пътища за мир, учредени на интернационалното право. " Време е за разсъдък, време е да заложим на дипломацията. Видяхме, че единствено с стопански и с военни средства не може да бъде реализиран мир ", добави той. 

" Папа Франциск постоянно се отнася с най-топли усеща към България и към нашия народ. Днес той ни пожела доста здраве, мир и благополучие. Той в действителност е осведомен с нашите проблеми и ни пожела повече деца - на фона на всеобщото застаряване в Европа. Пожела ни повече деца, на които да даваме почтено обучение. Пожела да се грижим повече и за възрастните хора ", означи още президентът Радев. 

Радев съобщи, че е поканил новоизбраният президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска на посещаване у нас.

" Моето обръщение към президента на Република Северна България е че България чака час по-скоро смяна в реториката и най-накрая преустановяване на езика на омразата. РСМ би трябвало да покаже, че в действителност желае да е част от Обединена Европа като извърши всички условия, които се желаят от нея ", уточни президентът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР