С панихида, гражданско поклонение, изложби и концерт днес в Ловеч

...
С панихида, гражданско поклонение, изложби и концерт днес в Ловеч
Коментари Харесай

В Ловеч се отбелязват 142 години от Освобождението на града

С панихида, гражданско поклонение, изложения и концерт през днешния ден в Ловеч ще отбележат 142 години от Освобождението на града от османско робство и определяне на локално ръководство.

Програмата ще стартира в 16,30 часа с панихида за починалите за Освобождението на Ловеч и признателен молебен в катедрален храм "Света Троица ". Ще бъдат поднесени и цветя на паметника в двора на църквата.
След това, от 17.00 часа по едно и също време ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на Цачо Шишков, на Кървавия монумент в кв. "Дръстене ", на паметника на Гложенеца в парк "Стратеш ". Цветя ще бъдат сложени и на Черния монумент, както и на паметниците в Алеята на българо-руската дружба в парк "Стратеш ".

От 16.00 часа в изложбена зала "Вароша " ще бъдат показани плановете на участниците в състезанието за идея за преустрояване на някогашната казарма.

Честванията ще продължат в 17.30 часа с гражданско поклонение и церемониален боен обред по поднасяне на венци и цветя на Белия монумент в парк "Стратеш ".

Вечерта от 18.15 часа в Янковата къща ще бъде открит националният пленер "Дувари ", а по-късно е концертът на трио "Тенорите " на площад "Тодор Кирков ". При неприятно време концертът ще се състои в салона на Ловчанско читалище "Наука -1870 година "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР