С пълно прекърпване на програмата за работа и скандали по

...
С пълно прекърпване на програмата за работа и скандали по
Коментари Харесай

Пореден ден, пореден скандал в Народното събрание, решават дали да дадем БТР-и на Украйна

С цялостно прекърпване на програмата за работа и кавги по тематиката стартира днешното пленарно съвещание на Народното събрание. За днешния ден бяха планувани четири законопроекта и парламентарен надзор на шестима министри. Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче предложи нови 10 точки и да отпадне контролът, пишат от „ 24 часа “.

Така през днешния ден депутатите ще вземат решение ще даваме ли от БТР-ите на жандармерията на Украйна, да се реалокира ли Конституционният съд в една от постройките на Българската банка за развиване и кои депутати ще влязат в парламентарните делегации в интернационалните организации. Днес ще одобряват и останалите промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. Отказаха се обаче от днешния парламентарен надзор, който ще бъде изместен за другата седмица.

Промяната на програмата провокира неодобрение от парламентарните групи на „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “.

„ Виждам ентусиазмът на народните представители да работят най-малко до неделя следобяд, като стартираме от в този момент “, сподели Петър Петров от „ Възраждане “ и направи назад предложение.

„ На председателски съвет ви споделих, че е безусловно безсмислено да се разисква програмата, която се предлага и вие през днешния ден го потвърждавате доста бързо, дори не изчакахте 48 часа. Предложихте 10 точки, от програмата са останали още 4, значи, сътрудници, имаме общо 14 точки да гледаме. Миналата седмица сменихте програмата на 70%, през днешния ден сте към този момент на 90 или 85%. Смятате ли, че това е естественият парламентаризъм? “, попита Свиленски и се усъмни, че депутатите знаят какви са новите точки, които бяха вкарани в програмата.

„ Меко казано е неприемливо сходно нещо. Аз не мога да схвана това да не е някакъв сбирщайн тук, някакъв селски събор, на който всеки би трябвало да си демонстрира номерата. Борисов споделил и Народното събрание би трябвало да гласоподава 19 точки или 199 точки “, включи се и аленият Иван Ченчев.

„ В това време, което изядохме с три процедури, две от точките към този момент щяха да са приклюили. Това са дребни законопроекти с по едно изречение “, сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Той се пошегува с сътрудниците си, че може половината от точките да се гласоподават на следващия ден, само че тъй като сътрудниците му нямало да са тук, би трябвало да го създадат през днешния ден.

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ пък се усъмни, че повода за вкарването на доста точки е, с цел да не пристигна финансовият министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ на парламентарен надзор. Той е един от шестимата министри, които бяха планувани за днешния надзор.

Все отново с поддръжката на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи новата стратегия, препоръчана от Желязков, бе призната. Останалите гласоподаваха „ срещу “.

Понеже новата стратегия мина, от „ Възраждане “ желаеха да им се раздадат текстовете на законопроектите, които изключително влязоха в програмата, а след това – 15 минути отмора, с цел да се срещнат с тях.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР