С пълно мнозинство от 45 гласа За Общинският съвет прие

...
С пълно мнозинство от 45 гласа За Общинският съвет прие
Коментари Харесай

Приеха нови критерии за прием на първокласници във Варна

С цялостно болшинство от 45 гласа " За " Общинският съвет одобри новата система от правила за електронен банкет в първи клас в учебните заведения на територията на община Варна. В нея са заложени няколко критерия, най-важният от които остава близостта до образователното заведение по непрекъснат или сегашен адрес. Това оповестиха от пресцентъра на община Варна.
В системата първокласниците са разграничени на 4 групи. В първа група попадат децата, чийто фамилии повече от три години са на един и същи адрес в прилежащия регион на учебното заведение. Тази уседналост съвсем несъмнено ще подсигурява банкет на детето в първи клас.
Във втората група влизат малчуганите, които живеят в региона повече от година, само че по-малко от три години, а в трета група са фамилиите с изменен адрес през последната една година.
В четвърта група са децата, които живеят отвън региона на учебното заведение.
Когато броят на децата в избрана група е повече от местата за банкет, първокласниците ще се подреждат по спомагателни критерии. Най-много точки ще получават децата, чиито братя и сестри са в същото учебно заведение и/или са приключили там подготвителна група.
Системата е напълно съобразена с условията на наредбата за организация на дейностите в учебното обучение на отрасловото министерство. Единственият аршин, който Община Варна е добавила, е последователност на желанието на родителя за банкет на детето в съответното учебно заведение. Промените ще влязат в действие за образователната 2018/2019 година.
Освен това общинските съветници взеха решение 165 варненци да получат еднократни помощи за лекуване. Общата сума, която ще бъде отпусната от локалната хазна, е 40 000 лева Други 29 000 лв. ще бъдат дадени на 10 двойки с варненски двойки с репродуктивни проблеми. За инвитро процедури в общинския бюджет тази година са заделени 170 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР