С пълно мнозинство от 205 за и един въздържал се

...
С пълно мнозинство от 205 за и един въздържал се
Коментари Харесай

Парламентът единодушно избра Камен Плочев за шеф на НЗОК

С цялостно болшинство от 205 " за " и един въздържал се депутатите утвърдиха кандидатурата на проф. доктор Камен Плочев за шеф на Националната здравноосигурителна каса. Мандатът му е до пролетта на 2020 година
Плочев има 38-годишен опит в опазването на здравето, в това число на управителни позиции, посочи Даниела Дариткова, ръководител на здравната комисия в Народното събрание и един от вносителите на номинацията за новия шеф от ръководещата партия ГЕРБ. Той беше единственият претендент, само че получи утвърждението на цялата зала. Плочев поема поста от Глинка Комитов, откакто той подаде оставка..
От трибуната в пленарната зала претендентът получи похвали от всички парламентарни групи за професионализма си и сполучливата си кариера като шеф на Клиниката по инфекциозни заболявания във ВМА. Депутатите показаха вяра, че може би той ще успее да се оправи с множеството проблеми на опазването на здравето. Иначе постът е доста проветрив и за 18-те години от съществуването на касата са заменени 17 шефове, акцентираха от Движение за права и свободи.
Сред целите си при предварителното си чуване пред здравната комисия в Народното събрание Плочев подреди прозрачността в работата на здравната каса и засиленият надзор над разходването на обществените средства за здраве. Има концепция да сътвори аналитично финансово звено в касата, да уреди въпроса с външните експерти консултанти към касата, тъй че да са самостоятелни от лобисти, да вкара електронната пациентска карта и да направи касата деен участник в договарянето с сътрудниците.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР