С пълно мнозинство местният парламент одобри на днешната сесия промяната

...
С пълно мнозинство местният парламент одобри на днешната сесия промяната
Коментари Харесай

Местният парламент гласува за промяна в една от наредбите и в общинската транспортна схема

С цялостно болшинство локалният парламент утвърди на днешната сесия смяната в Наредбата за практикуване правата на притежател на Общината в комерсиалните сдружения с общинско присъединяване в капитала и общинските предприятия. От една страна се чака това да докара до по-голяма бистрота в ръководството на общинските предприятия. От друга страна смяната се постанова и поради обновените текстове в Закона за обществените предприятия.

На сесията бе утвърдена и смяна в общинската транспортна скица. Тя ще се показва в удължение на маршрута на автобусна линия № 11 и разкриване на ново маршрутно разписание по автобусна линия Сливен – Биково.

С цялостно болшинство бе гласоподаване предлагането Общината да направи подаяние в размер на 5 хиляди лева за възобновяване на параклиса „ Свети вмчк. Георги Победоносец “ в Сливен. Местният парламент гласоподава и подаяние в поддръжка на активността на футболните клубове в общината в размер на 157 хиляди лева

Подкрепа получи и точката за установяване на новите размери на възнагражденията на кметовете на обитаемоте места.

С днешното решение на локалния парламент, двата обществени центъра - Кризисният и Центърът за краткотрайно настаняване, които Община Сливен построи в края на предходната година, следва да отворят порти за консуматори на 1 април т.г.

Общинските съветници гласоподаваха още актуализацията на бюджета. Тя се показва в разбърквания по обособени пера от разходната и приходната част на главния финансов документ. Става въпрос за планувани разноски за закупуване на климатици за детски кухни и яслени групи, закупуване на два автомобила за активността на Общинско дружество „ Градска подвижност “. Допълнителни средства ще бъдат отпуснати и за геодезическо снимане на изграждащата се сега улица от „ Ичеренско шосе “ до бул. „ Бургаско шосе “, както и за течащите процедури, свързани с разширението на ул. „ Г. С. Раковски “ и други Ще бъде финансиран още монтажът на камери за видеонаблюдение в няколко обитаеми места и други действия по селата.

Сред дебатите по всичките 64 точки през днешния ден поддръжка получи и точката за основаване на Временна комисия за изменение на Наредбата за символиката.

В рамките на съвещанието бяха гласувани още осъществяване на конкурс за избор на шеф на „ Дентален център – 1 Сливен “, както и миналогодишните доклади на стратегиите - за запазване на околната среда и за ръководство на отпадъците.

Други оферти бяха свързани с разпределяне на помощи и финансови средства на жители, с имуществени и разпоредителни покупко-продажби.

Сесията приключи с прочувствено послание на отец Иван Янков от Сливен, който отхвърли да приема храна и вода от 19 до 25 март в символ на митинг. Той бе против решението на Светия синод дефинитивно да касира изборите за митрополит на Сливенската епархия.

От трибуната на зала „ Май “ той благодари за съпричастността и поддръжката в сложен миг на кмета Стефан Радев, на ръководителя на локалния парламент Димитър Митев и общинските съветници. Свещеникът изрази благодарността си и към всички хора, които застанаха зад неговата идея.

Подробните материали за всяка от точките могат да бъдат открити на посочения линк на актуализирания уебсайт на Общински съвет - Сливен:https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР