С пълно единодушие Общинският съвет във Варна подкрепи предложението на

...
С пълно единодушие Общинският съвет във Варна подкрепи предложението на
Коментари Харесай

Богата програма и ден за отдих готви община Варна за празника на града

С цялостно единогласие Общинският съвет във Варна поддържа предлагането на кмета Иван Портних 15 август- Денят на Варна, да бъде почивен ден.

Морската столица чества на огромния християнски празник Свето Успение Богородично с решение на Общинския съвет от 1993 година За първи път денят е разгласен за почивен през 2007 година и към този момент 17 години традицията продължава.

Както всяка година 15 август ще бъде кондензиран с голям брой общоградски тържества и културни прояви. Подготвена е богата стратегия с концерти, авиошоу, празнична заря и регата.

Денят на Варна ще стартира в 8.30 ч. в Катедралния храм " Успение Богородично " със Света литургия, а в 10.00 ч. на пл. " Св. Св. Кирил и Методий " ще бъде тържествено повдигнат флагът на Варна.

На основни места в града - на входа на Морската градина, край фонтана на площад " Независимост ", в Летния спектакъл, на откритата зона на пристанището ще има концерти с музикални реализатори от разнообразни жанрове и с развлекателна стратегия за децата.

Една от огромните атракции ще бъде авиошоу в осъществяване на националния тим по въздушна акробатика на северната ни съседка - " Ястребите на Румъния ". Жителите и гостите на морската столица ще могат да следят гратис въздушната проява с пет самолета " Extra 300 " най-добре от региона на Морската гара Варна към 19.00 ч.

Час по-късно на сцената на Летния спектакъл по традиция кметът Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет ще връчат високите звания и оценки " Почетен жител на Варна " и " За заслуги към Варна ".
 Лили Иванова стана почетен жител на Варна
Лили Иванова стана почетен жител на Варна

Тя бе отличена за нейния извънреден принос към българската музика

Концертът на свободната зона на пристанището ще бъде от 21.00 часа с присъединяване на изпълнителите Александър Петров, Виктория Благоева, Deep Zone All Stars, DARA, 100 KILA и гост-звездата от Австралия - Faydee.

Регата " Кор кароли " ще може да се следи от залива, а на Морска гара ще бъде проведено и изпращане на Павлин Надворни за присъединяване му в регата " Global Solo Challenge ".

Денят на Варна ще завърши, когато небето над морската столица ще бъде огряно от празнична заря тъкмо в 23.00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР