С пълно единодушие депутатите решиха да бъде създадена временна комисия

...
С пълно единодушие депутатите решиха да бъде създадена временна комисия
Коментари Харесай

Даниел Митов оглави комисия за NEXO

С цялостно единогласие депутатите взеха решение да бъде основана краткотрайна комисия за следствие на всички обстоятелства и условия към активността на компанията „ Нексо “ (NEXO) за извършване на евентуална противозаконна активност, включваща структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии в България.

Предложението беше направено от ГЕРБ.

Приети бяха публицистичните ремонти на Движение за права и свободи в инспекцията да бъде включена и компанията „ Нексо Кепитъл “ и обвързваните с нея юридически и физически лица и беше отхвърлено настояването на Природен парк да се ревизира финансирането на всички партии в предизборната акция м.г.

Комисията се състои от 14 члена, по двама от всяка парламентарна група. Срокът за активността й е от 1 месец. За неин ръководител бе определен Даниел Митов от ГЕРБ.

Близо три часа и половина продължи дебатът за основаване на комисията. Отправени бяха доста остри нападки. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изрази страдание, че комисията ще бъде употребена за пропагандни цели, вместо да сложи въпроса за финансиране на политичеiките партии, а другият съпредседател Атанас Атанасов съобщи:

„ Цялата история, която се разиграва, е доста елементарна. Става въпрос за една уйдерма на на прокуратурата
Всичко за Вашата сватба
и на ГЕРБ, и да тричат тричат и „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова го репликира:

„ Дали Летиша Джеймс и от герберо-прокурорската уйдурма. Само да прибавя, че тя е прокурор на щата Ню Йорк “.

И добави:

„ Тези въпроси за даренията за политическите партии би трябвало да получат ствоя отговор- Но въпросът в този момент е различен. Дали въпросната компания в действителност е забъркана и в каква степен във финансиране на тероризъм, криптоизмами и какво отношение има българската страна има българската страна посредством своя някогашен финансов министър.

Отговорът на Асен Василев от Природен парк:

„ Но по този начин или другояче, откакто се решили тази дъвка да я развивате, ще подкрепим тази комисия и да забележим какво ще открие – дали част от хората от НЕКСО не са имали роднинско-партньорски връзки с хората от ГЕРБ “.

От Движение за права и свободи настояха активността на комисията да бъде разширена и към юридическите и физически лица, които са свързани с „ Нексо „ и „ Нексо капитал “, като насочиха вниманието към бизнеса на обвързвания с изданието
Всичко за Вашата сватба
„ Капитал “ Иво Прокопиев.

Мустафа Карадайъ:

„ Явно става дума за един олигархично-медиен кръг – НЕКСО и „ НЕКСО Капитал “, който си има обръчи от партии, най-вероятно освен партии – NGO-та и така нататък “

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg