С пълно единодушие депутатите решиха да бъде създадена временна комисия

...
С пълно единодушие депутатите решиха да бъде създадена временна комисия
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия за разследване на криптопирамидата NEXO

С цялостно единогласие депутатите взеха решение да бъде основана краткотрайна комисия за следствие на всички обстоятелства и условия към активността на криптопирамидата " Nexo "  за осъществяване на евентуална противозаконна активност, включваща структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии в България.  
 
Приети бяха публицистичните ремонти на Движение за права и свободи в инспекцията да бъде включена и компанията " Nexo Capital " и обвързваните с нея юридически и физически лица и беше отхвърлено настояването на Политическа партия да се ревизира финансирането на всички партии в предизборната акция м.г.  
 
Комисията е на паритетен принцип – по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и би трябвало да излезе с отчет за констатациите и изводите, до които се стигнала. Депутатите не одобриха предлагането на " Продължаваме промяната " комисията да се занимава и с определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на финансирането на всички политически партии на парламентарните избори предходната година. Тезата на Политическа партия е, че ГЕРБ-СДС са изхарчили повече пари, в сравнение с е дотацията им.
 
За ръководител на краткотрайната комисия беше определен Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, а Десислава Трифонова от парламентарната група за член.
 
Останалите членове на комисия са: от " Продължаваме промяната " –  Рена Стефанова и Асен Василев ; от Движение за права и свободи –  Йордан Цонев и Петър Чобанов; " Възраждане " – Златан Златанов и Ивайло Чорбов ". " Българска социалистическа партия за България " ще бъде показана от Иван Ченчев и Илиян Йончев, " Демократична България " от Божидар Божанов и Надежда Йорданова, а " Български напредък " – от Лидия Недева  и Гален Монев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР