С пълно единодушие депутатите от Комисията по правни въпроси приеха

...
С пълно единодушие депутатите от Комисията по правни въпроси приеха
Коментари Харесай

Депутатите ограничиха правомощията на ЧСИ

С цялостно единогласие депутатите от Комисията по правни въпроси одобриха на първо четене препоръчаните от омбудсмана Мая Манолова и цивилен организации промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), с които се лимитират пълномощията на ЧСИ, банките и монополите.

С 20 гласа „ за “ народните представители от всички парламентарни групи гласоподаваха накуп четирите законопроекта, импортирани от „ Българска социалистическа партия за България “, ВОЛЯ, ГЕРБ и Обединени патриоти, които припознаха промените на публичния бранител.

Мая Манолова благодари на депутатите и акцентира, че „ моментът, измененията да бъдат направени в заповедното и изпълнителното произвеждане, е назрял и никакви опорни точки за обсъждане на идея, за правене на дълги и подробни разбори, за главен ремонт на Граждански процесуален кодекс, не могат да спрат този развой “. Тя засяга оферти, направени по време на съвещанието, да не се бърза с измененията, а те да бъдат тематика на в детайли „ концептуално и научно-теоретично проучване “ при започване на октомври.

„ Трябва да се уточни уредбата на призоваването. Не може жители да бъдат съдени без да знаят. Трябва да се даде опция на длъжниците да заплащат, без да стигат до правосъдно осъществяване, да се обезпечи пропорция и пропорционалност сред изпълнителните начини, които се постановат и размера на дълга. Трябва да се даде опция за обжалване на оценките на недвижими парцели “, сподели Манолова.

Тя срещна депутатите с решението на Европейския съд по правата на индивида от м. април т. година, където за дребен дълг от 150 евро е продадено жилище на половината от пазарната му цена и Словения е наказана да заплати 85 000 евро. Манолова бе безапелационна, че не може парцели да се продават на безценица, тъй като е нарушаване по член 1 от Протокол №1 към Конвенцията за правата на индивида.

„ Ако извършите тези промени, резултатът ще бъде бърз, неотложен, ще се усети и ще се приветства от всички български жители. Разчитам на вашия инстинкт на хора и на политици, които са определени в едни почтени избори, които няма по какъв начин да не се преценяват с българските жители. Благодаря за волята, която демонстрирате с днешното съвещание “, сподели още омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР