С пълно единодушие – 159 гласа за“ от 159 гласували

...
С пълно единодушие – 159 гласа за“ от 159 гласували
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравното осигуряване

С цялостно единогласие – 159 гласа „ за “ от 159 дали своят вот и без диспути депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за здравното обезпечаване, импортирани от „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ.

С промените се цели контролиране на обсега на Националния рамков контракт за медицинските действия и изискванията и реда за работата на аптеките с Националната здравноосигурителна каса (), осведоми Българска телеграфна агенция.

Националната здравноосигурителна каса ще изплаща хонорари на медицинския личен състав, реши дефинитивно Народното събрание. Според вносителите по този начин ще се подсигуряват по-високи заплати на лекарите в труднодостъпните и отдалечени региони в страната.

Националните рамкови контракти към този момент би трябвало да съдържат условия по отношение на главните трудови хонорари на медицинските експерти, работещи в лечебни заведения за болнична помощ в осъществяване на контракти с НЗОК, които са не по-малко удобни от плануваните в груповия трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “. Договорите ще включват и методика за финансиране на медицински личен състав в лечебни заведения, които правят медицински действия в отдалечени, труднодостъпни региони или единствени извършват съответната активност в общината, както и в лечебните заведения за болнична помощ.

С признатите промени се усъвършенства достъпът на здравноосигурените лица в отдалечени и труднодостъпни райони и в общини, в които няма други лечебни или здравни заведения, до здравна помощ от главния пакет, обезпечен от бюджета на НЗОК, както и до лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР