С пълни магазини и задръствания пред моловете започна от сутринта

...
С пълни магазини и задръствания пред моловете започна от сутринта
Коментари Харесай

Потребителска истерия заради черен петък в магазините

С цялостни магазини и тапи пред моловете стартира от сутринта " Черния петък ". Всеки втори българин се чака да се включи в всеобщото извършване на покупки на понижени артикули и да похарчи към 400 лв.. Екипи на Комисията за отбрана на потребителите дежурят през целия ден в огромните търговски обекти и глобяват неточните продавачи. Вижте повече от репортера ни Карина Караньотова, която беше пред един от столичните молове.

Проучвания демонстрират, че в деня на понижения най-вече се пазарят облекла, обувки, електроника, както и дарове за коледните празници. Стълпотворението на " Черния петък " е в действителност голямо. За да не попднете в клопката на нелоялните предложения обаче трябава добре да знаете какво тъкмо искте, каква е истинската му цена и какво понижение ще получите. Обикновено новите артикули и сбирки се понижават до 30%, а по-големи отстъпки има за към този момент един път понижени артикули.

На този ден у нас се регистрира нарастване на оборотите сред 20-50%, даже повече от Коледно-новогодишните акции. В моловете е същинска лудница. Специално за преференциалното извършване на покупки са пристигнали доста хора от други градове. Служители на мола, на полицията и даже на Жандармерията наблюдават за реда.

Краси Димитров, шеф " Аварийна помощ и предварителна защита " Следствен отдел към окръжна прокуратура: Още от в този момент се следи засилен трафик, нашата работа е да изкараме хората гладко от подземните паркинги, защото вътре, когато стоят, може да има задушаване.
От сутринта в обществените мрежи се популяризират илюстрации, които демонстрират по какъв начин дадени артикули са се продавали за по-ниска сума преди " черния петък ". Затова бъдете в действителност на щрек за подправени понижения и знайте, когато купувате онлайн, че в 14-дневен период можете да върнете стоката без пояснение. Единствената измама е, че някои артикули не могат да се връщат.

Игнат Арсенов, шеф на Европейски потребителски център " Черен петък ": На първо място това са бързо развалящи се артикули, да вземем за пример, в случай че си купя ягоди, те няма по какъв начин да стоят две седмици, на второ място - артикули, които предвид на хигиената и здравето на хората, това нормално са козметични артикули, долни дрехи, в случай че ние ги разпечатим, няма по какъв начин да ги върнем.
Сайтове за козметика и парфюми мамят - доставят реплики, а популяризират стоката си за истинска, припомнят от Асоциацията за отбрана на потребителите. Фирмите за бързи заеми пък употребяват еуфоричното въодушевление на хората и оферират на пръв взор " преференциални " заеми, само че след това лихвите се оказват доста по-високи от междинните за пазара.
 Очакват се огромни стълпотворения в столичните молове поради Очакват се огромни стълпотворения в столичните молове поради "черния петък "
В следобедните часове се чакат огромни стълпотворения по столичните огромни търговски вериги поради "черния петък ". За сигурността на придвижване и за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР